Om oss & bloggen

Vi som skriver bloggen heter Jessica och Martin. Detta är en blogg som handlar om familjelivet på landet tillsammans med vår son Emil, våra tre herdehundar och vår katt. Vi skriver om vardagen, Emils delaktighet och utveckling, samspelet mellan våra hundar, samspel mellan olika djurarter och barns relation med djur och deras kommunikation. Två av våra hundar arbetar som sociala tjänstehundar inom olika verksamheter där vi beskriver hundarnas betydelse i mötet med människan samt hur hunden fungerar som en resurs med fokus på motivation, relation och kommunikation.

Vi tar även upp ämnen som rör våra herdehundars raser som är Pyrrenéerhund och Sredneasiatskaja ovtjarka, deras uppgift som vakthundar, familjehundar, träning och utställning med mera…

Jessica är uppvuxen med både katt och hund och har tränat samt umgåtts med hunden tillsammans med familjen. Jessica gått olika kurser och utvecklat ett samspel och ett intresse för träning med hund och arbetar idag som social tjänstehund förare och driver företaget Hand Hund och Hälsa. Martin har också haft hund i familjen men har även sedan barnsben haft ett stort intresse för djur i alla dess former.

På vår resa till Thailand 2008 hamnde vi på en ö som heter Koh Maak där vi bodde på en strand och vi blev adopterade av ett gäng herrelösa hundar. De fanns där på morgonen när vi vaknade, var tillsammans med oss på stranden och låg och sov på vår altan under natten. De vaktade oss mot allt.

img_9935

Efter vistelsen på denna fantastiska plats var vi överens om att vi skulle utöka vår flock, som just då bestod av några fågelspindlar och katten Kitty. Vi ville ha en hund!

Väl hemma började sökandet efter den rätta rasen för oss. Efter mycket forskning, utställningar och besök hos olika uppfödare och privatpersoner slutade det med att vi bestämde oss för rasen Dogo canario. Vi fick hem Monoceros Ariadne eller“Aji” som vi kallar henne. Efter några år i centrala Malmö flyttade vi ut till en gård på landet och ett år senare utökade vi vår flock ytterligare en hund, en Pyrenèerhund, Joquibaz Hickory Dickory Dock “Hicko”.

I samband med inflyttningen kom det en Bondkatt/Norsk skogkatt på besök. Hon tillhörde de tidigare ägarna till huset men hade blivit bortjagad av deras övriga katter. Så när vi flyttade in började Lurvan göra hembesök och efter en lång socialisering med oss, hundarna och Kitty, är Lurvan numera en del av vår flock.

wpid-20150831_183152.jpg

Efter några år fick tyvärr Kitty och Aji somna in. Att vi skulle skaffa en ny hund var ingen tvekan om, så när sorgen efter våra första gemensamma djur hade tonats ut lite så började forskandet efter olika raser. Vi kom tillslut fram till att vi fortsätter med herdehunden fast en annan ras. Våren 2015 fick vi hem en Sredneasiatskaja Ovtjarka valp, Zogcza Ivanka som är importerad från Polen.Våren därpå fick vi äntligen hem ytterligare en Sredneasiatskaja Ovtjarka, Winner Star Vostok 7månader. Sommaren 2016, blev Hicko morbror till en fantastisk liten Pyrrevalp, Joquibaz Piansa Em-Ja som blev vår. Våra planer med henne är att hon ska vara en del av flocken och familjen men även utbilda sig till social tjänstehund precis som Hicko. Vi har även haft lite olika höns.

Ett liv tillsammans med djur är en självklarhet för oss men det innebär också att vi måste ta farväl av våra djur. Idag består vår djurflock av hundarna Hicko, Ivanka, Piansa och katten Lurvan som även går under namnet Team Guardista.

I familjen finns även vår son Emil som föddes 4 augusti 2014. Han växer så det knakar och är helt underbar. Det är spännande att se utvecklingen på Emil och djurens relation och kommunikation i takt med att han blir äldre.

DSC_1859

Välkommen till bloggen Guardista!

3 kommentarer på “Om oss & bloggen

  1. Vilka vackra hundar ni har! Har själv en alabai! Den lugnaste hund jag haft enda sen valp. 😊

  2. En trevlig blogg om era hundar som en naturlig del av eran flock familj.kommer att läsa igenom.kul att läsa o lära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: