Vinter, Vår eller Mittemellan?

Det är inte ofta vi har ordentlig vinter här nere i det sydligaste södra av Sverige. I skrivandets stund är det 10 grader varmt och det luktar vår ute. Snödropparna och vintergäcken börjar titta upp. För bara några dagar sedan hade vi den kallaste natten på över 10 år och en hel del snö för att vara här nere. Minus 16 grader och rejäl blåst. Det må vara vackert men vi konstaterade idag att vi föredrar en helt vanlig skånsk vinter. Fördelen med det kalla vädret är att hundarna håller sig rena och att vi slipper dammsuga och torka golv hela tiden. Hundarna har dock uppskattat kylan.

Emrich försöker få igång Ivanka att leka…

Emrich växer så det knakar och är ca 83 cm i manken i dagsläget. Var ska detta sluta? Det börjar bli trångt i soffan när han hoppar upp och vill ligga nära. Han är mestadels en väldigt glad och nöjd hund. Han är lugn, trygg och balanserad och rejält busig. Vakten kommer mer och mer. Han känns så otroligt trygg i sig själv. Vissa hundar kan vara ”osäkert aggressiva” medan Emrich har en rejäl portion allvar i sig vid behov(vilket han även visat) men är ytterst balanserad i mentaliteten till vardags.

Till sommaren är det dags för röntgen och givetvis kommer vi röntga såväl armbågar och höfter på honom. Många hör av sig och är intresserade av att använda honom i avel så vi hoppas verkligen att han har hälsan med sig. Mentaliteten är det iaf inget fel på!

Vi har tänkt att utöka vårt hönsbestånd här hemma. Idag kom ett paket på posten med 12 ägg av Hedemorahöns. Detta är en gammal svensk lantras särskilt anpassad till vårt nordiska klimat. De finns i massor av olika färger och det ska bli spännande att se vad som kommer i äggen. Vi hoppas på god befruktning och att det inte uppstår några komplikationer i kläckaren.

Hedemora ägg

4 kommentarer på “Vinter, Vår eller Mittemellan?

    • Det är två Pyreneerhundar och två centralasiatisk Ovtjarka 🤗

  1. Wow! Har han helt nedkuoerade öron!? Import förstår jag. Läckra!
    Jag har haft diverse brukshundar och sen 15 år med spaniels. Nu är det 2 chihuahua och 1 Malle här🙂

    • Ja precis, han är en import från Rumänien därav kuperade öron. Vad härligt då har du också ett gäng fyrbenta hos dig 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: