Sommarlov & semester

Vilken härlig sommar det är men med en liten parentes gällande på vädret. Jag hade önskat fler dagar med sol och varma sommarkvällar. Samtidigt känner jag stor tacksamhet för de dagar vi fick vara på stranden och njuta av sol och bad i havet. Än är sommaren inte slut, så vem vet förhoppningsvis får vi fler stranddagar.

Vi har tillbringat hela sommaren hemma men umgänge med våra vänner, mormor och morfar och våra fina grannar. Vi är så glada att världens bästa grannar har flyttat in bredvid oss. Emil har fått en ny kompis och vi har fått nya vänner.

Vår katt Lurvan har nu fyllt 19 år och hon har alltid pendlat mellan vårt hem och grannarnas hus. Denna sommaren har Lurvan spenderat den största delen i en fåtölj i deras pergola. Som hon njuter där… Det är svårt att ändra en katts rutiner efter 19 år så vi är så tacksamma att de har tagit sig an rollen som bonusmatte och husse.

Hicko är helt återställd efter sin lunginflammation och är pigg och mår bra igen. Tack och lov för det och som han skrämde oss.

Socialiseringen med Emrich och Ivanka har gått bra. Det gäller bara att ge Ivanka lite tid så accepterar hon honom mer och mer. Emrich är 6 månader och väger nu 41,5 kg. Han väger lika mycket som Ivanka(som är en väldigt lätt och atletisk cao tik.. Dom är tillsammans i stora hundgården, är lösa tillsammans ute i trädgården och nu är dom även tillsammans inomhus. Vi har testat att åka bil tillsammans med dom och de testade även att på prov vara på Håslövs hundpensionat. Det gick superbra. Dom leker lite tillsammans men på på avstånd, Emrich vet att Ivanka kan bli arg om han går på för hårt. Emrich är superduktig på att läsa av Ivankas signaler.

Piansa och Emrich tycker så mycket om varandra och älskar att leka tillsammans. Kul att Piansa har någon hund som hon kan leka med, Hicko tröttnar fortare.

Emrich har växt mycket under sommaren och även om har har en lång väg kvar till en stabil kropp så ser vi att det går sakta men säkert går framåt. Han välter inte lika lätt längre och kan hålla emot i leken med Piansa. Dom leker fint tillsammans och leken blir en del av Emrichs stabilitetsträning.

Vi trodde att Piansa skulle komma igång med sitt löp, men icke. Dock börjar Hicko kolla av henne igen och kör några dansliknande lek för att imponera på henne. Vi får väl bara vänta och se när det kommer.

Idag håller vi på att packa för fullt för imorgon går bilen till Norje Boke. Tyvärr blir det ingen rasspecial för Pyrenéerhundarna i år på grund av restriktionerna kring covid 19. Emil längtar så otroligt mycket och ser så fram emot en vecka i vår fina stuga precis som vi. Kul att träffa våra hundvänner trots att det inte är någon utställning.

Emil har fångat upp sitt intresse för BJJ (Brasiliansk Jujutsu) och har hängt med Martin på de flesta passen i sommar. Emil har även börjat dansa breakdance här hemma och han hittar på rörelser som han har lärt sig på träningen och uppvärmningen och via youtube och musikvideos. Ett annat intresse är parkour som han spontankör när vi är ute på promenad eller ett köpcenter när han får syn på en trappa eller liknande.

Emils djur intresse håller fortfarande i sig. Han är helt fantastisk med både hundarna, Lurvan och hönsen. Vi är så glada att vi har lagt ner så mycket tid på att få det att fungera med ett liv med barn och djur. Liksom Martin så är Emil nyfiken på andra djur som spindlar, ödlor och ormar. Jag vi får väl se vart detta slutar…

Nu måste vi fortsätta packa och stort tack till mormor och morfar och våra grannar som tar hand om vårt hem, vattnar i odlingstunneln, tar hand om Lurvan och hönsen. Utan er hade vi inte kommit iväg till vårt älskade Norje Boke. HIcko och Piansa följer med oss och Emrich och Ivanka ska vara på Håsslövs hundpensionat.

Vi hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: