Opererad valp & sjuk hund!

Veckan efter att Emrich kom hit så bokade vi ett veterinärsbesök för att få en svensk besiktning på honom. Där visade det sig att han hade en fraktur i en mjölktand som han var tvungen att dra ut. Så han fick lämnas in för operation några dagar senare på Djurkliniken i Ystad. Allt har gått bra men det fick bli koppelpromenader i trädgården för att ha uppsikt så att han inte tuggade på pinnar. Han har fortfarande stygn i munnen men efter återkontrollen så konstaterade veterinären att det hade läkt fint.

Emrich är så otroligt stabil i sin mentalitet och har anpassat sig så bra sedan han kom till oss. Han har varit hemma hos mormor och morfar i lägenhet och bara finner sig till rätta direkt. Emrich älskar verkligen Emil det är hos honom Emrich vill vara. Emil har visat upp honom för sina förskolekompisar och pedagoger. Emrich älskar att vara inne och sover gott i soffan hela natten.

Emrich är en avslappnad valp med en stor grundtrygghet i sig. Än så länge blir han väldigt glad för besökare speciellt när mormor och morfar kommer. Han har verkligen förmågan att kunna slappna av och älskar både bus och mys. En fantastisk valp!

Socialiseringen med Ivanka har fått vänta på grund av Emrichs operation. Ivanka kan markera lite för hårt mot honom så vi får vänta lite till. Just nu är Ivanka verkligen en utehund hon vill bara vara inne om det är varmt ute. Ivanka tappar nu all vinterpäls och ser lite märklig ut just nu i pälsen. Hon ser ut som en centralasiatisk hyena.Men hon älskar att bli borstad och i förrgår fick vi av en del päls på henne.

Mitt i allt blir Hicko akut dålig och har nu konstaterats att han har lunginflammation. Du kan läsa mer om det här: https://handhundhalsa.com/social-tjanstehund-ar-sjuk/ Älskade älskade Hicko, vän och kollega som du skrämde oss i måndags kväll.

Så nu är det nya tillfälliga rutiner som har införts med blötmat, vätskeersättning, färskfoder och medicin. Men förhoppningsvis blir det snart som vanligt igen.

innan Hicko blev dålig märkte vi att han lekte med Piansa på ett speciellt sätt som visar att hon är på väg in i löp. Det är samma visa varje gång två tre veckor innan löpet kommer igång så hamnar hon i ett förlöp. Hicko uppskattade inte Piansas och Emrich lek tillsammans.

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig så nu vår vi bara ta en paus och sedan köra igång socialiseringen igen. Dock har Piansa och Emrich börjat leka nu efter hans operation. Vi har hela tiden koll så att leken inte bli för hård. Piansa har verkligen mognad och växt i sin roll sedan Emrich kom, hon är hyfsat försiktig i leken på honom.

Ett litet försenat grattis till Team Guardistas egen tokfia Piansa som fyllde 4 år den 3 Juni. Det firades med tuggben och mys i soffan med hela familjen.

Idag går Martin och Emil på sommarlov och jag jobbar hemifrån och håller på att förbereda inför ett nytt hundprojekt som ska lanseras i höst. Men nu får vi mer tid till att fixa med hundarna, ta nya bilder och fortsätta med socialiseringen.

Vi hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: