emrich Togzhan Ala

I dagarna har vi fått en massa fina bilder på vår framtida valp Emrich. Emil är så stolt över att Emrich ska flytta hit och har berättade om honom för alla barnen på förskolan och ville visa upp bilder. Alla bilderna i detta inlägget har vi lånat av Emrichs uppfödare.

I onsdags ringde uppfödaren och vi hade videosamtal. Hela familjen fick titta live på Emrich och de andra valparna. Det var roligt och Emil tyckte att det var spännande att vi pratade engelska. Valparna busade och vi hade ett intressant samtal. Emrich verkar få en rolig färg. I nuläget är han ganska grå/mörk. Uppfödaren tror dock att han kommer bli lite mer brun/fawn som vuxen.

Emrich kommer som sagt importeras från Rumänien. En del har frågat oss varför vi inte köper en Ovtjarka här hemma i Sverige istället. Det finns så få CAO i Sverige och man ska kombinera krav på hälsa, mentalitet och exteriör så är utbudet minimalt. I östra europa, ryssland och de centralasiatiska länderna är rasen betydligt vanligare. Vi har vid det här laget ett bra nätverk och har spanat på hundarna hos Togzhan ala vid flera tillfällen.

Det vi letar efter hos en CAO är en balanserad mentalitet. Gärna ha stor misstänksamhet mot främmande och ha en rejäl dos skärpa, men samtidigt en smart hund som inte är nervöst aggressiv. Det ska vara en självständig, modig och lojal. En smart hund!

Här är bilder på Emrichs föräldrar.

Pappa, Danish Medzhal Ala(HD A ED 0)

Här är Emrichs mamma, Burberry Togzhan Ala. HD A ED 0. På bilden är hon endast 9 månader, så det är en gammal bild.

Nu känns väntan lång…

3 kommentarer på “emrich Togzhan Ala

  1. Hej har följt er blogg sedan en tid tillbaka. Jätteintressant. Vi köpte en ovcharka alabai för 3 veckor sedan som då var nästan 4 månader. Er blogg var väl läst innan o efter. Spännande med er nya valp. Ska bli så roligt att följa. Mvh Linda Jungerup

  2. ..har haft en Togzhanhund, som hade precis de egenskaper ni nämner ovan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: