15 kycklingar blev 14…?

Kycklingarna växer så det knakar och Ivanka är lite för intresserad av dom. En dag när jag körde och lämnade Emil på förskolan och var borta max en halvtimme så kom jag hem till Ivanka som såg väldigt låg/märklig ut. Jag gick ut i köket och såg blodstänk på golvet. I övrigt såg allt ut som vanligt. Jag började räkna kycklingarna upprepade gånger och varje gång fick jag det till 14 i buren. Men där skulle ju vara 15…

Troligtvis har Ivanka hetsat upp kycklingarna så att har dom blivit rädda och en har fått igenom huvudet genom gallret. Ja det är inte ens lönt att spekulera i det för det får vi aldrig veta hur det gick till. Men vi har i alla fall konstaterat att Ivanka har ätit upp en av kycklingarna för vi har inte hittat den någon annanstans. Ivanka tog chansen nu när hon var själv, för detta är inget hon gör när vi är hemma. Det blev även bekräftat än en gång att Ivanka kommer inte att kunna gå lös med hönsen.

När Ivanka är själv inne stänger vi numera dörren till köket för att det inte ska hända igen.

När vi är på promenad och passerar dammen och alla fåglarna så brukar Emil säga. Varsågod Ivanka lunchen är serverad 🙂

Piansa är mer nyfiken på dom och vi tror inte att hon har samma syfte som Ivanka. Hon verkar mer vilja leka med dom och går igång lite när dom flaxar till i buren. Vi kommer dock helt klart ha lite att jobba på med Piansa för det är inte tillåtet att jaga hönsen.

Hicko är helt lugn med kycklingarna, han bryr sig inte om dom. Kycklingarna är en det av flocken och det har han accepterat med en gång. Hicko går inte igång på dom som Ivanka och Piansa gör. Hicko har inte heller inte den höga energinivån som tjejerna har. Han är lugnet själv.

Lurvan sitter ibland utanför och bara tittar in. Vi skulle inte släppa ihop Lurvan med kycklingarna på länge. Dom är ännu så pass små att det nog skulle vara lockande för henne att fånga en. Lurvan har gått med våra höns förr och låg även inne i hönshuset tillsammans med hönsen. Våra hönsraser är så pass stora att hon ser inte dem som ett byte.

Nu har den första omgången kycklingar flyttat ut i tvättstugan och de små har flyttat ner i hundburen. Dom är så många att den svarta lådan snabbt blev för liten

Emil är i princip med varje dag när vi städar till dom. Det är Emil som flyttar kycklingarna till lådan och sedan tillbaka tillbaka till buren när det är städat och fint. Vi hoppas att dom kommer att bli tama och trevliga med tanke på den tidiga och regelbundna socialiseringen som vi har med kycklingarna.

Det är jättemysigt att ha dom inne och vi går och pratar med dom flera gånger om dagen. Men hjälp vad dom smutsar ner! Det krävs att vi städar varje dag för att hålla det hyfsat rent och fräscht. Det blev lite bättre nu när vi bara har ett gäng inne och bordet är fritt.

Det är roligt att ha varit med från början och under hela processen men jag ser nu framemot att hönshuset ska bli klart och att köket kan bli normalt igen. Dock dröjer det några veckor till.

Nu är det snart dags att hämta Emil på förskolan sedan åka och handla lite mat. Vi måste även inom Landäng och köpa mer kycklingfoder och en present till Hicko som fyller 8 år på Söndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: