Goda nyheter!

Nu är det äntligen klart! I maj får vi hem ett nytt tillskott till flocken/familjen. Det blir en Sredneasiatskaja ovtjarka valp, import från Rumänien. Det är en hane och han heter Emrich Togzhan Ala och är idag sju veckor gammal. Vi känner så mycket för valpen redan. Uppfödarna har skickat massor av bilder och filmer på honom och redogjort för hela stamtavlan och vad man kan förvänta sig av denna valpen såväl exteriört som mentalt. I dagsläget är han en självständig liten(men en bjässe) tuffing som älskar att leka, upptäcka världen och helt orädd för allt som möter honom. En valp i vår smak!

Emil ser så fram emot att valpen ska komma, han har redan berättat för sina förskolekompisar och pedagoger att vi ska få hem en stor valp.

Att ha tre hundar kändes aldrig bra för oss. Eftersom hundarna går två och två så blir det alltid någon som är själv. Så vi kom fram till att antalet fyra passar oss perfekt just nu. Piansa kommer att tycka det är jättekul med en valp. Äntligen kommer någon som kan busa med henne när Hicko behöver paus i hennes lek. Hicko håller sig minsann ung i sinnet tillsammans med Piansa. Planen är att Emrich ska få vakta hönsen mot rovdjur och och hålla ett extra vakande öga på gården.

Dock är socialiseringen mellan Ivanka och Emrich det viktigaste eftersom dom kommer att gå mest tillsammans. Vi vet ju att Ivanka kan vara aningen sur i början. Men vi ser ju även att hon saknar sällskap och uppskattar Hickos sällskap väldigt mycket jämför med tidigare.

När Vostok fick somna in började Ivanka gå in i hans hundkoja istället och låg i den väldigt länge. Men nu har hon börjat gå in och lägga sig i sin egen igen. Vad detta betyder får vi aldrig veta, men kan det vara att hon har sörjt klart nu?

Denna gången kommer vi att vara mer uppmärksam och separera valpen och Hicko i ett tidigare skede. Vi får se hur det känns mellan då när dom får träffas. Nu har vi varit inne i en lång period med hundarna som bara flyter på och det har varit så skönt. Men nu känner vi att det ska bli så kul att få gå in i en ny fas med hundarna och välkomna en ny familjemedlem.

En kommentar på “Goda nyheter!

  1. Grattis!
    Va roligt, jag håller med två är bättre än en och 4 är bättre än 3 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: