Helg på Guardista

Helgen har inte bjudit på det bästa vädret direkt, så vi passade på att fixa i hönshuset. Hela familjen fick vars en pensel i handen sen var det bara att börja måla.

Det kommer att bli så fint, tyvärr så vet man ju att hönsen är mästare på att smutsa ner. Vi får njuta av den vita färgen så länge det varar. Sittpinnarna är nu på plats och mormor och morfars gamla bokhylla kommer att bli deras reden. Det är en bit kvar men nu är vi igång med förberedelserna i alla fall.

Emil behöver lite lekpauser emellanåt och passar då på att göra av med lite energi och hoppar i Ivankas säng.

Av den senaste omgången av de tolv äggen blev det fem wyandotte och två faverolle. Vi eller kanske jag (Jessica) är lite extra förtjust i faverolle. Jag gillar deras lugna mentalitet och de harmonierar bra med våra hundar.

Det var tre kycklingar som inte överlevde så det fick bli begravning i hagen. Emil ville först inte titta på den när den var död, men sedan ångrade han sig och vill gärna att vi skulle begrava den i hagen. Emil tyckte så synd om kycklingen att den inte fick leva.

Idag fick vi hem åtta nya faverolle kycklingar som är lika gamla som dom vi har. Det är ju inga problem att sätta ihop dom när dom är så små, dom fann sig till rätta direkt. Det har varit kul att vara med i processen från början när äggen hamnar i äggkläckaren till att dom föds. Men nu blir det inte fler kycklingar. Tjugo stycken räcker! 👍Nu hoppas vi ju såklart på många hönor och inte alls många tuppar. Få vi en snäll tupp så kommer den att stanna hos Team Guardista. Förra omgången fick bara elaka tuppar som anföll mig och våra kvinnliga besökare. Denna gången hoppas vi på en trevlig tupp.

Emil hade en kompis på besök som fick vara med när han flyttade över de nya kycklingarna till våra.

Alltså vilket underbart gäng. Dom är så söta. Vi går och pratar och pysslar om dom hela tiden.

På vägen hem idag i bilen kom Martin på en idé som jag nappade på direkt. Vi har ett gym i garaget, inte det nyaste och inte den mest modernaste utrustningen. Men vi har massor med utrustning för att utföra styrketräning hemma. Martins tanke var at flytta in det i Hickos nya fönbox och flytta fönrummet till garaget. Detta ska vi klura vidare på.

Tanken på att träna inne hos hönsen är en ganska mysig tanke och dessutom få större plats till ett fönrum i garaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: