Får våra hundar vara i soffan?

Detta är en vanlig fråga som kommer upp när man ska skaffar en hund. Många väljer att starta med att hunden inte ska vara i soffan, så var det även för mig och min familj när jag var barn. Men det slutade ändå med att hunden fick vara i soffan.

Våra hundar har fått vara i soffan redan från start. Vi tycker att det är mysigt att hundarna är en del av oss, speciellt under morgon och kvällsmyset.

På helgen startar alltid Emil och Ivanka sin mysstund på morgonen tillsammans. Ivanka är så försiktig och tar liksom inte så mycket plats även om hon är rätt stor ändå och väger ca 43 kg.

Hicko älskar att komma in och lägga sig i soffan direkt efter morgonkissen och på kvällen efter sista rundan ute. Man ser riktigt hur han myser in sig i kudden. Hicko tycker det är mysigt om man sitter bredvid, men har inga problem att ligga själv så han får den plats han behöver.

Piansa vill däremot gärna ha sällskap i soffan och vill helst ligga ovan på oss. Piansa gör sitt bästa, men hon har så svårt att ligga stilla och rullar mest runt och det blir aningen trångt, men mysigt såklart.

Men de stunder då Piansa faktiskt bara stannar upp och slappnar av är så oerhört mysigt.

Så här ser det ofta ut på kvällarna när vi är samlade och det är så vi vill ha det. Förra soffan som vi hade var svårare att skydda från grus som speciellt pyrrarna drar in. Vi köpte nya soffor för ett tag sedan och hittade perfekta sofföverdrag i liknande färg som täcker i princip hela soffan. Det ser trevligare ut och håller grusen borta från sofforna.

Alltså det här med att ta spontana inomhus bilder blir inte alltid den bästa kvaliteten på bilderna. Att fånga vardagen med barn och djur innebär att det inte alltid finns så mycket förberedelsetid med inställningar, ljus etc. Men hoppas att ni har överseende med det.

Idag är det fantastiskt väder ute i jämförelse med gårdagens regn och rusk. Idag ska vi köra till ikea för att handla lite inredning till hönshuset och sedan får vi tillbringa lite tid utomhus i trädgården med hundarna och fortsätta att förbereda till hönsen.

Det bästa med ledig tid är att vi får möjlighet att spendera mer tid tillsammans och hundarna älskar när vi är hemma och med dom ute i trädgården.

3 kommentarer på “Får våra hundar vara i soffan?

 1. Helt underbara bilder, WOW vilka hundar och klart de ska vara i soffan. Vi har en Västgötaspets som ligger i soffan och sängen med för den delen. Men vi har svart skinnsoffa och det är lika perfekt för både Frasse och alla fem barnbarn. Kram på er myspysar!

 2. Vilka fina soffor.
  Och överdrag.
  Var har ni fått tag i dom ?
  Härligt med familj i soffan.
  Vi har Pulver, Olde English bulldog som också får med sig smuts i soffan.
  Bytt soffa 4 ggr på 6 år !!
  Bor också i Skåne på landet, gegga å grus….
  Jag tycker det är roligt att ha hittat er blogg.

  • Hej. Vad kul att du har hittat hit. Ja dom sofföverdragen är superbra, vi hittade dom på nätet. Kommer inte ihåg vart det var. Ska se om jag hittar det 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: