Sportlov

En händelserik sportlovsvecka med nykomlingar till team Guardista. Idag vaknade vi till av fyra nya kycklingar som hade kläckts, en faverolle och tre Wyandotte. Emil fick vara med och lyfta över dom i sin låda. Vi är imponerade över hur fint Emil hanterar kycklingarna och han vet att han måste var försiktig. Emil påpekade även för oss att nu måste vi låta kycklingarna vara för dom behöver sova och han behövde äta frukost. Vi inväntar att 7 ägg till ska kläckas under dagen eller imorgon.

Den första omgången växer så att det knakar.

Nu när vi har dom inomhus så krävs det att vi städar varje dag. Emil är med och hjälper till och då passar vi ju även på att umgås med kycklingarna. Eftersom vi är så nära dom så hoppas vi att socialiseringen gör att dom fortsätter att bli tama och sociala hönor framöver.

Medan vi städar så kommer dom ut och går omkring på golvet och kommer gärna fram til oss och äter lite havregryn från handen.

Emil tyckte det var så mysigt när en av kycklingarna hoppade upp på ryggen på honom. Åh vad skönt det är var nästan som massage tyckte han.

Ännu roligare var det när vi satte en kyckling på Emils huvud.

När de nya kycklingarna är redo för att flytta ner till buren så kommer vi att flytta ut de stora kycklingarna till tvättstugan. För att successivt vänja dom vid en svalare miljö inför sitt kommande hönshus i stallet.

Nu ska jag och Emil åka och hälsa på kompisar i Trelleborg och fortsätta njuta av att det är sportlov.

Ha en fin dag så hörs vi snart igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: