Alla djuren får träffas!

Socialiseringen mellan djuren pågår för fullt. Nu är kycklingarna i Piansas utställningsbur och dom har fått gräs och jord att sprätta runt i. Det märktes att det var dags för ett större utrymme så att dom kunde få utlopp för sina försök att sträcka på vingarna och flyga samt röra sig lite mer. Lurvan är väldigt avslappnad när hon är runt kycklingarna. Hon går dit och tittar till dom och sedan går hon vidare igen.

Piansa däremot är väldigt intresserad när kycklingarna för liv inne i buren. Då går hon dit och vill krafsa på buren. Men det är som sagt förbjudet och vi inser att vi kommer att få kämpa vidare med socialiseringen mellan Piansa och kycklingarna. Tanken är att de ska gå lösa i trädgården tillsammans med Pyrrarna.

Ivanka är lugn när hon är i köket hos kycklingarna, hon går gärna dit men sedan lägger hon sig en bit därifrån. Dock vet vi om att Ivanka har en förkärlek till fåglar, och fångar gärna det hon får tag på när hon är ute i trädgården. Så hennes lugn med kycklingarna betyder troligtvis bara att hon vet att hon inte kan få tag på dom. I början tyckte Ivanka att ljudet från kycklingarna var lite oroväckande och ville helst inte gå fram. Eftersom vi har kycklingarna inne så går socialiseringen fortare och dom lär känna varandra.

Emil är superduktig med kycklingarna och han hjälper till att städa och ge dom mat och vatten varje dag. Han vill gärna vara med kycklingarna och nu har han(tror han..;) ) lärt dom hoppa in i buren själv.

Emil hanterar dom så fint och han blir så stolt när dom kommer fram till honom. Emil går på världens bästa förskola som heter Fasanens förskola. Kycklingarna har blivit ett samtalsämne för alla barnen och Emil har själv fått berätta hela historien från att dom låg i äggkläckaren till att dom har flyttat till Piansas hundbur. Personalen har efterlyst bilder som dom har visat för barnen medan Emil har berättat.

Emil går sista terminen på förskolan och ska börja i förskoleklass till hösten. Vi kommer att sakna alla fantastiska pedagoger på Fasanen, det går knappt med ord att beskriva så bra Emil har haft det under alla dessa år. Dock kändes det bra när vi var och besökte den nya skolan där vi hoppas att Emil får sin plats.

I helgen är det dags för ultraljud på tiken som vi förhoppningsvis kommer att få en valp ifrån till sommaren. Nu håller vi alla tummar och tassar…

En kommentar på “Alla djuren får träffas!

  1. Jag har inte läst på länge, och blev så ledsen för er skull nu när jag inser att Vostok inte finns kvar. Det verkar som att han fick ett fint avslut ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: