Kalas

Våra helger startar nästan alltid på samma vis för Emil och Ivanka. Frukost i soffan på frukostbrickan och Ivanka bredvid. Ivanka är helt klart sugen på Emils macka men lyssnar på Emils tillsägelse om att hon inte får ta den. Detta är så fint att se. Vi är i närheten men det är Emil som kommunicerar med Ivanka. Efter frukosten blir det oftast en mysstund i soffan.

Det kändes som om kycklingarna hade behov av större plats och kunna röra sig på en större yta. För att matcha inredningen lite tog vi in Piansas hundbur och kycklingarna blev så glada för sitt nya boende.

Vi har satt hönsnät runt om buren för att säkerställa att kycklingarna är skyddade.

I lördags hade vi födelsedagsfest för Martin och dukningen blev superfin men lite annorlunda. Bordet fick vi flytta ut mitt i rummet för att sedan njuta av en uppskattad måltid men kvittrande kycklingar bredvid.

Vi startade med lite vin och tilltugg i soffan. Emil placerade sig såklart mellan mormor och morfar för lite uppmärksamhet. Vi är så tacksamma för den fina relationen som Emil har med sin mormor och morfar.

Sen kom faster Anna, Tomas och kusinerna och givetvis skulle Emil visa sina kycklingar.

Därefter njöt vi av en underbar måltid som Martin fick beröm för vid upprepade tillfällen under kvällen. Vår egen grillmästare! Vi skålade och grattade Martin än en gång.

Det blev en härlig kväll med en massa skratt och fina samtal.

När det är kalas får hundarna vara ute till en början så vi kan njuta lite av ett städat hem och att det är vår tid att umgås utan hund. Men efter maten får som såklart hundarna komma in. Piansa och Hicko är ganska tydliga med att visa sitt intresse av att komma in och hälsa på gästerna.

In kom hundarna och oj så glada de blev av att träffa alla. Piansa kunde inte hålla sig när hon fick syn på mormor, faster Anna och kusinen Rabecca. Hon hoppade upp i famnen på mormor och vill bara hälsa, ”lite försiktigt”.

Hicko är lite mer ordningsam och respektfull och satte sig fint bredvid Tomas för lite närhet och njöt fullt ut av att bli klappad.

Efter en stund så insåg båda att detta var visst en människofest och intog sin plats på golvet. Hicko lägger sig gärna under bordet och alla gästerna anpassar sig såklart så att han får plats 😉

Så kan det se ut en lördagskväll när det är födelsedagsfirande med hundar och kycklingar som sällskap…

Ha en fin måndag och kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: