Socialisering mellan djuren

Det blev fem kycklingar totalt som kläcktes. Emil är så mån om att vara hos kycklingarna och det är viktigt för honom att säga både godnatt och godmorgon till dom.

Vi har ett hönsnät över lådan som kycklingarna bor i för att skydda, om Lurvan skulle få ett ökat intresse för att undersöka lite mer i lådan. Men Lurvan ligger gärna på bordet bredvid kycklingarna och tittar ner i lådan.

Första gången Ivanka hörde ljudet från kycklingarna började hon gå runt och leta. Ivanka blir lite orolig över deras pipljud. Men nu har hon vant sig och vet att dom finns i lådan på köksbordet. När vi tog ner kycklingarna på golvet började Ivanka smyga försiktigt runt lådan. Martin lyfte upp en kyckling så att ho fick nosa på en. Dock var kycklingen helt omsluten av Martins händer för att det inte skulle ske någon onödig olycka. Tillslut gick Ivanka fram och tittade i lådan men sedan gick hon där i från igen.

Hicko fick lukta på en kyckling igen och det gick bra.

Hicko var lite mer nyfiken denna gången och ville gärna ner och undersöka de små liven. Men vi får fortfarande vara lite försiktiga och socialiseringen sker bara med vår närvaro. Så förhoppningsvis ska de blivande hönorna gå tillsammans med Pyrrarna ute i trädgården. Idagsläget vet vi ju inte hur många som blir hönor och tuppar. Så klart så önskar vi ju fler hönor och en snäll tupp. Våra tidigare tuppar har dock inte varit trevliga alls, så vi får se vad denna omgången har att erbjuda.

Piansa är lite mer hetsig tillsammans med kycklingarna så hon får bara hälsa med hönsnätet emellan. Sist vi hade höns så jagade gärna Piansa hönsen och tyckte det var jättekul. Nu är hon visserligen äldre och vi hoppas kunna få Piansa att inse att den aktiviteten är inte tillåten. Därför tror vi att det är bra med en tidig socialisering mellan djuren.

Nu har vi fått hem sex faverolle ägg och sex Wyandotte ägg och på söndag är det tags att lysa i äggen för att se vilka som har blivit befruktade. I helgen var vi hemma hos moster Anita och Mobror Erik och vi fick med oss en massa saker hem som vi ska inreda i det blivande hönshuset i stallet. Stort tack !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: