Vardag igen…

Nu har vi kommit igång och börjat jobba igen. Vattkopporna är borta och Emil är tillbaka på förskolan. Vi startade veckan med att Piansa gick in i sitt höglöp och fick flytta ner min sovplats till köket tillsammans med Hicko. Han är som ett plåster på mig när Piansa löper, han följer mig vart jag än går och vill nära mig hela tiden. Ivanka uppskattar inte Hickos hetsiga beteende nu när Piansa löper. Ivanka morrar och visar tydligt att hon inte vill att han ska komma nära.

I onsdags strejkade Hicko på sitt sista arbetspass och då förstod jag att han var helt slut. Hicko ville bara sitta och mysa med vårdtagarna. Tidigare i veckan har han gjort fantastiska insatser inom äldreomsorgen.

Piansa kan vara lite ängslig under sitt löp men denna gången är hon inte alls påverkad. Piansa fick rycka in och ta sista arbetspasset för veckan och gjorde ett superbra jobb. Ett möte som blev extra fint var när Piansa tröstade en vårdtagare med demenssjukdom som tänkte på sin man och var ledsen och orolig. Piansa satt bredvid länge och vårdtagaren kramade om Piansa och blev påmind om sina egna tidigare hundar. Vi spelade hundspel och Piansa lyckades vända vårdtagarens sorg till glädje.

Lika underbart som det är att plocka fram julsakerna i december, lika skönt är det att städa bort julen i januari och börja om på nytt. Det blir en härlig start på det nya året. Vi har fått frågan om hur vi bor och hur vi rent praktiskt kan dela upp hundarna. Vi får nog göra ett eget inlägg om det.

Nu är det ca en vecka kvar tills äggen kläcks i äggkläckaren och det har visat sig vara kycklingar i 7 ägg av 12. Förhoppningsvis får Martin ett gäng kycklingar på sin födelsedag. Emil tycker att det är så spännande. Nästa helg får vi börja förbereda kycklingarnas första låda som vi tänkte ha inne i huset den första tiden för att socialisera alla djuren för varandra. Den största utmaningen blir Ivanka och Lurvan. Dock kom Lurvan och våra tidigare höns väldigt bra överrens, Lurvan låg ofta inne hos hönsen. Men kan tänka mig att Lurvan blir lite extra nyfiken nu när dom är så små.

Emil och Martin har kämpat på bra med hönsens blivande lucka ut till hönsgården som ska byggas.

Vi fick lite vårlängtan idag och börja tänka på odlingen i odlingstunneln. Men i år ska vi inte ha så brottom för förra året fick vi göra om allt tre gånger på grund av storm och frost. Till helgen ska vi alla fall sätta vitlök och i april ska vi sätta gul och rödlök.

Snart är vi nära våren och det är en underbar årstid. Men först ska vi igenom januari, februari och mars och kan ju bli hur som helst . Lite mindre regn kan vi ju hoppas och kanske lite snö hade varit kul. Men vi får se helt enkelt vad vädret har att erbjuda….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: