Vattkoppor på besök

I fredags när Emil vaknade var magen full med prickar, även ryggen och några i ansiktet. Det visade sig ganska snabbt att det var vattkoppor, så vi lär nog förlänga julledigheten med lite mer hemmavistelse. Emil är vid gott mod ändå även om det kliar lite men det kunde helt klart varit värre.

Det har blivit inomhusaktivering varvat med paus i soffan. Martin och Emil testade att göra dumplings.

Men det blev visst inte inte ett lyckat resultat. Men Emil tyckte det var kul men inte lika gott. Vi får testa att göra ett nytt försök.

När vi ändå var igång gjorde vi färskpasta och ikväll ska vi bjuda mormor och morfar på färsk pasta och köttfärssås som har legat i slowcookern i några timmar.

Nu börjar snart julledigheten ta slut även om vi ofrivilligt förlänger den lite. Jag höll på att förbereda inför nya hunduppdrag med Pyrrarna och Emil hjälpte mig att städa ur Hicko och Piansas arbetsväska och självklart fick Emil aktivera hundarna med lite hundspel.

Emil förberedde spelet med att lägga en godisbit i varje fack och placerade sedan ett lock ovan på varje godisbit och satte ner spelet till Hicko och sa varsågod.

Emil tyckte detta var jättekul och ville testa ett spel till. Denna gången ville Emil göra det lite svårare för Hicko och placerade inte godisbitar i alla. Men det gick bra ändå och Emil berömde honom så fint efteråt.

Dessutom har vi hunnit med att fira Emils namnsdag som denna gången var Alfred. Vilken tur att mormor och morfar påminde oss för vi hade glömt det. Emil fick lego och en ny transformers vilket passade bra som en sysselsättning nu när han är sjuk.

Piansa brukar alltid löpa i april och i oktober men denna gången har hon skjutit lite på löpet. Men nu är det igång, Dock blöder hon väldigt lite så det är svårt att veta hur länge det har pågått. Men vi brukar ha koll på Hickos beteende det är det säkraste kortet att gå på.

Nu kommer snart mormor och morfar hit och passar Emil medan Martin och jag åker på ett litet äventyr som vi berättar mer om imorgon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: