Ny valp?

Många har undrat om vi kommer skaffa en ny ovtjarkavalp efter att Vostok lämnat oss.

Det har varit tungt efter Vostoks bortgång och en ny valp har inte varit någon prioritet. Vi har även gått i tankarna kring om Cao överhuvudtaget är en ras att satsa på eller om vi bara haft en rejäl otur med hälsan hos våra två individer? Ivanka är ju dock hur pigg och aktiv som helst vid 5 års ålder och hennes armbåge opererades i tid som liten valp.

Nu verkar det dock som om att det finns öppningar gällande en valp från dokumenterat friska föräldradjur. Det är en uppfödare utomlands som vi haft kontakt med flera gånger i veckan under några års tid. Det finns såklart inga garantier ändå men förutsättningarna är bra då samma kombination redan gjorts en gång och valparna har fått en bra hälsa och en rastypisk mentalitet. De är dessutom riktigt snygga. Tiken är av ryska linjer och är en mysig familjemedlem som vaktar gårdens alla djur och är även testad i olika skydds och modighetstester. Hon är ytterst skarp men en smart och balanserad hund. Hanen är av en lugnare natur men en god väktare och har sin bakgrund i gamla ”björnlinjer” från Tadzjikistan och Turkmenistan.

De har gjort några progesterontest på tiken som är mitt i sitt löp just nu och om allt vill sig väl så ska hon paras i helgen. Om allt klaffar så blir det valp till sommaren. ❤️

4 kommentarer på “Ny valp?

  1. Hej Vad innebär björnlinjer i karaktär mot andra hundar och gäster hemma ?

    • Hej Calle! ”Björnlinjen” är egentligen mestadels en huvudform på svarta hundar från Tadzjikistan. De har en karaktäristisk huvudform. Gällande karaktären så är detta en linje med mycket stor rovdjursskärpa och mod men som arbetat nära sin herde och är mer samarbetsvilliga än en del andra hundar av liknande typ.

    • Gällande interaktion med gäster så förväntar jag mig att en valp från dessa två linjer kommer vara väldigt ointresserad av umgås med gäster. Möjligen att några få välkända kan bli accepterade. Övriga lär vara oönskade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: