Stranden

Det är helt underbart att ha nära till stranden, framför allt på sommaren. Men under juldagarna tog vi bilen och körde ner en eftermiddag till mossbystrand och tog en promenad hela familjen tillsammans med pyrrarna. Det var helt magiskt så fint det var. Det blev liksom ett lyckorus av energi.

Det är en underbar glädje att se Emil springa omkring i sanden och plaska med stövlarna i vattet. På stranden fick inga leksaker och ingen lekplats bara naturens tillgångar att vara kreativ med. Emil har sedan han var liten skapat lekar av av det han hittar så som pinnar, stenar, löv eller annat som naturen har att erbjuda.

Även hundarna älskar denna miljö, dom började självmant klättra upp för sandkanterna och ville utforska miljön.

Pyrren har oftast inga problem att gå på olika underlag. Dom tycker om att klättra upp på saker och jobba med kroppen på ett fysiskt sätt. Detta blev lite av dogparkour på stranden. Detta är jättebra träning för hunden där den samtidigt stärker sin självkänsla och självförtroende samtidigt som den tränar upp både styrka och balans.

Ännu roligare blir det när vi gör en familjeaktivitet av promenaden där vi tillsammans tar oss framåt och alla kan delta på sitt sätt.

Vattnet lockade Emil medan hundarna höll sig lite mer på avstånd.

Under promenaden hittade Emil en sten som han och hundarna hoppade upp på.

Men Piansa och Hicko hoppade snabbt ner igen när dom insåg att vattnet stänkte över dom.

Emil var så glad och tyckte detta var jätteroligt. Tur att han var klädd för aktivitet vid havet och behöll värmen trots att overallen var helt blöt utanpå.

Tänk vad en eftermiddag vid havet kan gör gott för både kropp och själ.

Ha en fortsatt fin torsdag. Inom kort kommer det att komma lite nyheter på Guardista…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: