Nyårsdagen

Vi hade en fin nyårsafton hemma i lugn och ro tillsammans med hundarna och ändå är vi lite trötta idag. Det går ju liksom inte att gå och lägga sig på nyårsafton förrän raketerna är över. Det slutade smälla vid 01.45 och då skulle hundarna ut en sista kissrunda innan vi kunde krypa i säng. Det får helt enkelt bli en liten slödag idag.

Morgonen började som vanligt med mys i soffan. Emil och Ivanka har fått till en morgonrutin tillsammans. Emil väljer alltid den soffan där Ivanka ligger.

Det var en väldigt stormig nyår i år men vad gör det, hundarna måste ju ut ändå. Så vi packade bilen och drog iväg till vår nyårspromenad i Svaneholmsskogen. Det är en mysig tradition som sedan avslutas med nyårsfika och bubbel i skjulet där vi avslutar och önskar varandra gott nytt år.

Det blev en härlig promenad på nästan 6 km och det blev dessutom en händelserik promenad där vi fick se våra Pyrenéerhundar in action.

Det började med att vi såg hjortar springa inne i skogen men det var dock på avstånd. Den ena pyrren efter den andra blev mer och mer uppmärksam på att där var något inne i skogen.

Vi fortsatte vår promenad och svängde ner mot en smal väg och på ca 20 meters avstånd dyker det upp en gäng hjortar. Dom blev stressade och kom inte ut mot fältet på ena sidan. Våra sex Pyrenéerhundar blev väldigt uppmärksamma och började såklart skälla, nu var det på riktigt. Tillslut hoppade alla över ett staket på andra sidan och sprang i väg. Hundarna var ”på tårna” och redo att ge sig i väg om vi hade släppt dom. Vilket vi såklart inte gjorde. Även om hundarna var på helspänn och redo för ett uppdrag så vet dom om att dom är i koppel och att inte blir mer än så. Det var ingen som försökte dra i väg eller slita sig. Dock var dom ganska taggade under resten av promenaden speciellt Hicko som annars går så lugnt och fint.

Det är så fint att se hur Pyrenéerhunden verkligen skiljer på djur och djur. Vi mötte hästar som alla lugnt och fint passerade förbi, alla hundmöte gick också bra och vi träffade även på ett par getter som heller inte var något konstigt. Men när det dyker upp vilt så vet Pyrren att det är dags att rycka in.

Väl hemma igen efter promenaden fick hundarna springa av sig hemma i vår hage och vi gav även hundarna mat lite tidigare än vanligt.

För att få en nyårskänsla lyxar vi till det med god mat och dryck, dock klädda i myskläder. Emil hade förberett med sitt teleskop och sin kikare som han skulle titta i sen när det blev fyrverkerier. Vi lovade att vi skulle väcka Emil vid tolvslaget vilket vi gjorde men det har han inget minne av idag. Han var så besviken när han vaknade, att han verkligen hade missat raketerna i år igen.

Det började smälla redan vid kl 22.00 sen avtog det igen som tur var. Ivanka låg i köket och sov igenom hela tolvslaget. Vi hade förberett med ett tuggben som avledning men det behövdes inte.

Pyrrarna var med oss i tv rummet. Piansa tyckte att det var läge för lite mys med husse i soffan och Hicko lade sig bredvid på golvet.

När kl var 23.30 hämtade Martin bubbel till oss och vi tände lamporna i taket och satte på musik på tvn. Hicko och Piansa lade sig på golvet och även dom sov igenom hela tolvslaget.

Eftersom hundarna sov kunde vi skåla in det nya året tillsammans och smygtitta ut genom fönstret på ett vackert fyrverkeri.

Vi upplevde att ljudet från raketerna var lägre i år och det är kanske tack vare att det blev förbjudet att köpa raketer med styrpinne. Nu hoppas vi på en strängare lag inför nästa år om att det bara för skjutas raketer mellan 00.00-01.00. Det hade hjälpt så många hundar och vi hundägare kan lättare planera och förebygga för en hundvänlig nyår.

Vi är såklart glada och tacksamma över våra hundars lugn även under detta nyår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: