Nyårsafton

Idag är det årets sista dag och för många är det en stor dag med höga förväntningar, glitter och glamour. Så var det även för oss innan hundarna kom in i bilden. Vi firade med nära vänner och skålade in det nya året med himmeln fylld av raketer. Dock har vi alltid haft blandade känslor kring det här med raketer, det är fint att titta på men det orsakar så mycket skada.

Det kommer säkert aldrig att bli totalförbud att skjuta raketer på nyårsafton. Men vi hade önskat att det skulle ske lite mer organiserat och tidsbegränsat. Som exempelvis att det är tillåtit att skjuta raketer mellan 23.45 – 01.00 och utanför denna tiden blir det kraftiga böter. Då har vi hundägare möjlighet att planera och förebygga för en bättre nyår för våra hundar.

Nu har vi valt ett liv med hundar och en katt och detta innebär att vi får ta vårt ansvar och göra nyårsafton så bra som möjligt för våra djur. Dagen är planerad redan från början med rastning och mat, dock måste vi vara flexibla i planeringen eftersom det kan starta ett fyrverkeri redan mitt på dagen och då får vi hålla inne.

Det är ingen av våra hundar som har reagerat på raketerna tidigare. Dom sover oftast igenom tolvslaget men det är också för att vi har förebyggt med en lugn nyår, lamporna är tända och musik eller tv:n är på. Det är viktigt att komma ihåg att även om hundarna klarade förra nyår hur bra som helst så vet vi inte hur det blir i år. Är våra hundar ute när det smäller då kommer vakten igång och dom springer runt och skäller. Även om hundarna är inne har det stor betydelse att vi är hemma med dom. Hade dom varit inne själva så tror vi att dom hade börjat skälla när raketerna smäller som värst.

Förra året snarkade Vostok och Ivanka genom hela tolvslaget, vi hade satt övervakningskameran i stallet för att ha koll på dom. Nu är Ivanka ensam så vi får ser hur det går.

Idag samlas ett gäng familjer med hundar på parkeringen vid Svaneholms skogen för en gemensam promenad tillsammans. Detta är en tradition som har hållt i sig nu i några år. Sedan åker vi hem och firar nyår på vars ett håll med våra hundar.

Imorgon kommer ni att få en uppdatering om hur vår nyårsafton blev och hur det gick för våra djur.

Är ni nyfikna och vill följa oss under dagen så titta in på Hand Hund & Hälsas insta stories https://www.instagram.com/hand_hund_halsa/?hl=sv

Vill även påminna er som vill ha tips och råd hur du kan förbereda din hund under nyår så titta in på Hundcoachen Fredrik Steens instagram https://www.instagram.com/hundcoachen/?hl=sv

Vi vill önska er ett gott nytt år och vi är så glada för att ni följer vår blogg. Ha en underbar nyårsafton och ta hand om era djur.

Kram från oss så hörs vi imorgon igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: