Julledigt

Hela familjen har gått in i en avslappnad julledighet. Det är tydligt att även Emil njuter av att vara ledig. Emil blev så glad för sina julklappar att han vi knappt vill gå ut. Han vill bara vara inne och leka med sina saker. Det får ju vara ok det också såklart. Men med Emil som älskar att vara ute blir det lite konstigt när han inte vill gå ut. Dock så skadar inte lite frisk luft så vi får bara bestämma att det är dags för oss alla att gå ut och inte ställa frågan om Emil vill.

Emil fick möbler, belysning och en egen postlåda till sin lekstuga av mormor och morfar. Vi möblerade och gjorde fint till Emil som blev så glad.

Därefter gick vi ut i hagen som är vårt paradis. Vi älskar verkligen att vara där och gärna tillsammans. Ivanka och Hicko leker mycket och hon blir sällan sur på honom nuförtiden. Även om han ibland får sig en markering av henne. Ivanka är tydlig med att visa signaler när hon vill att Hicko håller sig på avstånd. Det blir lite extra varmt i hjärtat när Ivanka visar att hon vill leka med honom.

Är vi inne så är dom uppdelade med en grind emellan. Tidigare fick Hicko knappt gå förbi Ivanka när hon låg i soffan. Ivanka är som sagt lika go som hon kan vara sur och ändå är hon betydligt mildare numera och mer avslappnad.

Hicko är duktig på att läsa av Ivanka och utmanar aldrig henne. Det är nog därför det funkar så bra mellan dom igen. Hicko och Ivanka hittade tillbaka till varandra fortare än vad vi hade vågat hoppas på efter Vostoks bortgång.

Hicko och Emils relation har stärkts de senaste dagarna. Hicko går gärna till Emil och vill bli klappad vilket också Emil lade märke till. Ser du mamma, nu tycker Hicko lika mycket om mig också. Fast Hicko älskar dig mest mamma, men nu vill han vara med mig också. Fina unge.

Det värmer i hjärtat att se det fina samspelet mellan Emil och hundarna. Även om vi har lagt ner mycket tid på att få familjelivet med hund att funka så hade vi aldrig kunnat ana Emils engagemang i hundarna och hans stora intresse för alla möjliga djur.

Emils vision just nu är att han ska bli jägare när han blir stor och gärna då en chefsjägare. Det ska bli intressant att följa upp detta.

Ha en underbar måndag så hörs vi imorgon igen. Då kommer det ett inlägg om hur vi tänker kring nyår och våra hundar.

Vill du har tips om hur du kan skapa en nyår så hundvänlig som möjligt så spana in Hundcoachen Fredrik Steens instagram, där kan du följa honom och hundarna under hela nyårshelgen https://www.instagram.com/hundcoachen/?hl=sv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: