Juldagarna

Emil hade svårt att komma till ro på lillejulaftons kväll. Han somnade men vaknade efter en stund igen och kom ner och frågade om det var morgon. Tillslut somnade han om igen men vaknade tidigt på julafton. Emil kom in i vårt sovrum och lade sig mellan oss, Emil ville gärna hålla mig i handen. Emil var såklart jättespänd på om tomten hade varit där på natten och lämnat paket genom skorstenen.

Vi gick ner hela familjen och Emil tassade snabbt bort till kaminen och upptäckte att där låg en massa paket. Tomten hade lämnat paket till oss alla, även till hundarna och till Lurvan.

Det är så mycket förväntningar på julafton, allt ska bli perfekt. Vi har gått in för att inte stressa under julen, vi vill njuta av julkänslan och en ledig tid tillsammans. Dagen flöt på i ett behagligt tempo med städning och förberedelser av maten. Emil var på ett strålande humör hela dagen. Efter badet var Emil redo att ta emot gästerna i sin nya tomtedräkt.

Julafton ser i princip ut på samma sätt varje år. Vi samlas i soffan för glögg, pepparkakor, godis och Kalle Ankas jul. Dock bytte vi ut den varma glöggen mot Blossas bubbelglögg.

Här spenderar vi en timme eller två innan julbordet ska förberedas.

Mys i soffan med faster Anna och kusinerna.

Farbror Tomas, mormor och morfar.

Dukningen är klar och julbordet är framdukat. Vi hade glömt revbenen i år så typiskt, det som blev så uppskattat förra året. Det är ju ingen riktig julafton utan revbenen sa Emil. Men vi får komma ihåg det till nästa år.

Vi fick ett meddelande att tomten var på väg så Emil samlade sina kusiner i lekrummet och spanade ut i trädgården. Där kom han gåendes med en stor julsäck på ryggen och Emil vinkade lite nervöst.

Emil placerade sig i soffan mellan mormor och morfar och tittade med stora ögon på tomten.

Tomten berättade att vi skulle vara tacksamma för alla julklappar och tänka på alla som inte har det lika bra här i världen. Jag är tacksam, uttryckte Emil och sa att han skulle tänka på andra barn som inte fick några julklappar. Men dom kan komma hit och leka med mina om dom vill sa Emil. Fina unge, det värmer i hjärtat att höra honom uttrycka sig med dessa ord.

En fokuserad Emil lyssnade på vad tomten hade att säga.

Tomten hade svårt för att läsa på paketet med sin immiga glasögon så han fick har lite läshjälp av kusinen Rebecca.

Tomten hade fler ställen att gå till och lämnade kvar en massa julklappar som vi fick hjälpas åt att dela ut. Sedan var det äntligen dags att öppna alla efterlängtade paket. Högst upp på Emils önskelista stod det en elgitarr och att se denna glädje när han upptäckte att han faktiskt fick det går ju knappt att beskriva. Det har blivit många uppträden sedan dess.

Det blev en sen kväll för Emil som tillslut somnade glad och nöjd över en underbar julafton. Vi välkomnar våra gäster tillbaka på samma plats, samma tid och på samma sätt nästa år igen. Och då ska vi inte glömma revbenen.

Hundarna får stå lite åt sidan under julafton. Det finns mycket mat som inte ska åka ner i deras magar och en massa julklappar och stök över allt. Våra hundar trivs och tycker om att vara ute så det är den bästa lösningen för oss under julafton.

Juldagen är helig för oss, vi bokar inte in något under dagen och är bara hemma och njuter av våra julklappar. Emil gick runt i sin nya pyjamas och morgonrock hela dagen/kvällen och lekte med sina nya saker.

På kvällen kom mormor och morfar och hjälpte oss att äta upp resterna av julbordet. Morfar fick utmaningen att leka med Emils nya Bakugan spel. Men på bilden har båda fastnat i något spännande på tv.

Givetvis blev det även ett uppträde av Emil.

Efter några dagar av julmat var det väldigt gott men vanlig mat igen. Igår bjöd vi mormor och morfar på en härlig köttgryta som Martin hade tillagat.

I eftermiddag blir det grillad korv hemma hos Jessica och Johan och kennel Joquibaz.

Ha en underbar söndag så hörs vi snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: