Nya rutiner

Det är så tomt utan Vostok, speciellt när vi är inne. Han låg alltid på golvet framför kaminen på kvällarna när vi tittar på tv eller mitt på köksgolvet. Vi fick hela tiden kliva över honom. Vostok låg alltid på golvet i matrummet när jag jobbar hemifrån. Varje måndag morgon har jag möte online med en nätverksgrupp och jag fick alltid stänga av högtalaren för mina kollegor undrade om det var någon som hade en grävmaskin. Men nej det var bara Vostok som snarkade. Det är en tung tomhetskänsla inombords som bara hänger med. Den gör ont och tårarna vill bara trilla ner.

DSC_8402

Nu består hundflocken endast av tre hundar – Hicko, Ivanka och Piansa och vi måste skapa nya rutiner. Tidigare gick hundarna två och två men nu är Ivanka helt plötsligt själv. Vi pratade om att kanske låta Ivanka sova uppe i vårt sovrum och ha pyrrarna där nere. Men detta skulle kunna skapa en konflikt mellan katten Lurvan som har sin mat och låda där uppe. Ivanka har i princip accepterat Lurvan som en del av flocken. Men det är bara när det passar Ivanka. Lurvan får helst inte komma in i tvrummet och möts dom ute på gården jagar Ivanka bort henne. Ivanka blir varm och skiftar hela tiden plats på kvällarna mellan soffan och golvet. För att påminna oss själv så har Ivanka tuggat sönder väggarna i köket för att ta sig ut. Kanske förmänskligar vi situationen…

DSC_7554

Vi tog ett beslut att låta Ivanka fortsätta att sova i stallet och så har vi placerat en övervakningskamera som är kopplad till Martins mobil för att ha koll på henne så att hon mår bra och trivs med att sova i stallet trots att hon är själv. Ivanka är väldigt rutinbunden och därför tror vi att detta passar henne.

DSC_1455

Om jag jobbar hemifrån på morgonen får Ivanka vara inne med mig. Hon är så söt när hon kommer in. Då springer hon bort för att säga hej till Emil i soffan och är han inte där då går hon och letar upp honom. Sedan ligger Ivanka i soffan i princip hela morgonen/förmiddagen till det är dags för henne att gå ut. Dock kom hon faktiskt ut till mig idag i matrummet när jag jobbade och sa hej, det värmde i hjärtat.

Vi upplever inte att Ivanka är låg efter Vostoks bortgång. Vi tror att det är bra att den kvarlevande hunden får vara med och lukta av den som har fått somna in för att lättare förstå situationen. Ivanka behöver inte gå och leta efter Vostok hon vet att han inte finns mer. Vi gjorde likadant när Aji vår Dogo Canario fick somna in. Dock blev Hicko låg efteråt, han saknade sin hundkompis. Skillnaden nu är att det finns fler hundar kvar runt om Ivanka.

DSC_1453

I stora hundgården hade Ivanka och Vostok vars en hundkoja. Och dom låg oftast i samma. Nu har Ivanka börjat lägga sig i Vostoks hundkoja. Vi vet inte vad det betyder om hon bara tycker att den är bättre eller att det är ett tecken på något annat, kanske saknad…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: