Sensommar

Den senaste veckan har vi verkligen kommit in i en härlig sensommar med en värme som överraskade oss. Det har varit mellan 27-31 grader varmt på dagarna och 21-25 grader varmt i vattnet. Det har blivit både middag på stranden och flera kvällsdopp under veckan.

DSC_1675

Det är så härligt när man kan vara i vattnet en längre tid. Emil fullkomligt älskar det och har blivit mer modig i vattnet. Det bästa är när han få varva med att bada och hoppa i vågorna och leta fiskar med sin håv.

DSC_1756

Det är så underbart att se Emils glädje när han är i vattnet.

Vi tog med oss Piansa ner på stranden inför ett hundprojekt som vi har på gång. Denna härliga känsla att vara i vatten tillsammans med sin hund var helt underbar. Eftersom Pyrrana har så mycket päls är inte vattenträning en given sak för oss. Det krävs en del efterarbete med pälsen för att få den torr.

DSC_2029

Varken Hicko och Piansa har tidigare visat något intresse för att vilja vara i vatten. Men i somras när vi var på Norje Boke testade vi att gå ut i vattnet. Upp till magen var det ok men ingen av dom ville ut och simma.

DSC_2038

Dock är vatten träning superbra både för oss hundägare och hunden. Det är ett lagom motstånd och vi måste lyfta våra fötter och tassar för att ta oss framåt.

DSC_1859

Piansa följer med lill-husse ut i vattnet och det värmer så i våra hjärtan när Emil spontant vill engagera sig i hundarna. Att se dom tillsammans är lycka. Emil blir så stolt när han känner att han klarar av uppgiften som han tar sig an. Älskade unge och hund!

DSC_1971

Det är fortfarande varmt men det regnar och åskar. Vi får väl se om det blir fler stranddagar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: