Joquibaz Piansa Em-Ja

Nu är det ett tag sedan jag ställde Piansa så nervositeten kom som ett brev på posten på morgonen. Men det lade sig ganska snabbt, jag kände ett lugn och påminde mig själv om att ha kul i ringen. Så jag klev in i ringen med en bra känsla och jag kände att jag hade Piansa med mig.

DSC_0705

Vi fick till ett bra trav i ringen och Piansa visade upp fina rörelser.

DSC_0689

Känslan när allt känns så bra och ringsekreteraren visar upp den blå lappen=very good, den är inte rolig.

DSC_0710

Piansa fick en fin kritik som var skriven på franska. Det vi kunde tolka var bland annat utmärkta rörelser, utmärkt pigment, utmärkt pälsstruktur, bra öron och svans. Bra toppline, hon kunde ha lite mer massa och sedan tyckte domaren att hon har för markerat stop. Och om hon ska gå i avel menade domaren att hon skulle kombineras med en hane som hade minimalt med stop.

DSC_0712

Vi pratade om att vi faktiskt nedvärderar resultatet very good. Översätter vi det till svenska så är det väldigt bra. Men i utställningen så betyder det att man är klar för denna gången och kan inte gå vidare. Får du ett excellent så kämpar man vidare om att får ett ck. I mina ögon är hon värd ett excellent, men det är ju inte jag som dömer 😉

Piansa är sen i utvecklingen, det är inte förrän nu vid tre års ålder som hon har börjat mogna både fysiskt och mentalt. Vi ger vår egen lilla stjärna lite mer tid så får vi se hur hon utvecklas.

DSC_0721

Vi hade kul i ringen och det är det viktigaste. Sen får vi inte glömma vilken fin insats Piansa gör i samhället som Social tjänstehund. Som valp var jag tveksam till om hon skulle fungera att arbeta med på samma sätt som Hicko gör. Men hon, precis som Hicko känner in när hon arbetar och är ledig. Det är inte riktigt samma hund gällande energinivå. Piansa vet och förstår hur hon ska bete sig när tjänstevästen åker på.

Nu är dessutom semestern snart över och vi inväntar en höst med roliga uppdrag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: