Inför Norje Boke

Förberedelserna är i full gång inför Norje Boke. I veckan var vi på Evidensia Djurklinik i Ystad och vaccinerade Vostok. Vi fick mer eller mindre lyfta in honom i bilen för att han vägrade att hoppa in. Inte ens skinka kunde locka honom. Vostok vill ju inte lämna sitt hem, vem ska då vakta gården?

Väl på plats visade sig Vostok från sin bästa sida. Han är så glad och harmonisk och tyckte detta var rätt trevligt ändå. Han ville inte hälsa på veterinären och tog heller ingen godis från henne. Men när Emil gav Vostok godiset som veterinären haft så tog han emot det med glädje.

DSC_9967

Vaccinationen gick bra och Viostok reagerade inte alls på sticket. Dock satte vi på munkorg i förebyggande syfte om han skulle reagera och inte uppskatta situationen.

Nu är Vostok och Ivanka redo för en vecka på Håsslövs hundpenionat. Båda är borstade, klorna är klippta och öronen rensade.

DSC_8784

Jag är så tacksam för att jag badade hundarna igår då var det strålande solsken och kraftig blåst så hundarna torkade ovanligt snabbt. Idag har det ösregnat, åskat och blixtrat och nu är det tack och lov solsken igen.

Piansa var först in i duschen och hon sjöng lite men var ändå lugn och gick med på att blir ren och fin. När jag hade torkat av henne det värsta och släppte ut henne fick hon så mycket spring i benen och sprang några ärevarv i trädgården.

DSC_0112

Hicko uppskattar inte heller duschen, men han går med på det. Emil ville såklart hjälpa till så jag, Emil och Hicko klev tillsammans innanför duschdraperiet på ca 2 kvm och gjorde Hicko ren och fin. Väl ute ur duschen såg han så glad och nöjd ut och vet att belöningen blir att bli fönad som han älskar.

DSC_0118

Mitt i all förberedelse inför Norje Boke fick vi ju såklart fixa med Emils Jaktstuga.

DSC_0040

Emil hjälper till och mäter och ser till att allt blir bra.

DSC_0034

Hicko och Piansa tycker att det är spännande när det händer saker och är mer än gärna med.

DSC_0048

Taket på plats och här grundmålar Martin och morfar. Emil testar om det funkar att klättra.

DSC_0102

Nu är det snart nära slutresultatet. Vi skulle måla det sista idag men på grund av ösregn får det vänta tills vi kommer hem. Men det kommer att bli så mysigt och fint i denna hörna nu. Tack igen bästa mormor och morfar för en fin present till Emil. Vi älskar er.

DSC_0123

Piansa hittade en plats under taket med trappan som huvudkudde på trädäcket när äntligen regnet hade lagt sig.

DSC_0125

Vi har även hunnit njuta av härliga grillkvällar mellan packning och fix av stugan.

DSC_0098

Lika mycket som vi njuter av varma soliga sommardagar är dessa härliga sommarkvällar så underbart. När grillen sen är igång njuter vi lite extra till en härlig måltid.

DSC_0075

Idag har pappa (morfar) och jag varit och hämtat släpet som vi ska ha med upp till Norje Boke. Jag är förvånad själv över att jag tog steget att våga köra med släp. Det kommer att gå fint. Idag har jag även lärt mig hur jag kopplar på släpet på bilen. Det är lite galet som ”åkardotter” att jag inte förrän nu gör detta ha ha. Men bättre sent än aldrig.

DSC_0132

Nu packas det för fullt och i år behöver vi inte kompromissa om packningen, det är bara att ta med det som vi vill ha med.

DSC_0136

Imorgon kör vi först till Håsslövs hundpensionat och lämnar Vostok och Ivanka. Sen hem och packa i det sista och koppla på släpet. Sen drar vi till Norje Boke!

Som vi längtar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: