Odling & trädgård

I våras var vi så taggade på att få upp odlingstunneln. Det var rätt kämpigt med att få den på plats men när den väl var uppe började vi plantera det som vi hade planerat under lång tid.

En vecka senare kom stormen och och delar av odlingstunneln flög, revs sönde och i princip alla grönsaker blev förstörda. Vi körde en andra gång till Gunnebo i Skivarp och köpte nya grönsaker som vi planterade på nytt och fick säkrat upp tunneln ytterligare.

Sen blev det helt plötsligt minusgrader och frost och allt blev förstört igen. Vi tog en paus och körde till Gunnebo en vecka senare för tredje gången och köpte nya grönsaker igen.

Som tur var hade vi inte satt ut alla paprika och chiliplantor som vi ägnat mycket tid till att dra upp.

DSC_9862

Nu händer det grejer i tunneln även om allt fortfarande ligger efter. Dock har det gått superbra att odla gurkor både i tunnel och frilandsgrukor. Vi får väl helt enkelt njuta av våra grönsaker lite senare i sommar.

Till nästa år får vi antingen köpa en ny tunnel/duk, fast egentligen är ju drömmen att ha ett riktigt växthus. Eftersom vi har hundar så funkar det bäst att odla så och i pallkragar så slipper vi hundarnas extra bevattning 😉

DSC_9907

Vi har mätt och sett när Hicko kissar på pallkragen så kommer det inte i lådan. Salladen blir ju inte så god med den bittra smaken av hundkiss. För övrigt så sådde vi sallad i en av pallkragarna och det kom upp fyra blad, så tråkigt. Vi har gjort ett försök till. Odlingen har inte blivit lika kul i år, troligtvis på grund av en massa motstånd i början. Dock kommer vi få massor med vitlök, rödlök och gul lök.

Vi får drömma vidare och hoppas att tunneln är utbytt till ett växthus till nästa vår.

DSC_9857

Vår vision är att skapa olika platser i trädgården där vi kan vara tillsammans. Detta är en plats som vi kommer att jobba vidare på. Vi har nära till den stora hundgården, odlingstunneln och stallet som ligger till vänster om bilden.

DSC_9909

Det känns som att alla är samlade och hundarna kan vara tillsammans även om det är ett staket emellan.

DSC_9959

Hickos favoritplats är på bänken, där har han koll och njuter av att alla är samlade.

DSC_9938

Dock får fönplatsen bytas ut eftersom all pyrrepäls blir som en dekoration på vinbären.

Vi får spåna vidare på hur vi ska skapa en mysig plats för hela familjen. Allt kommer inte att bli klart i år men vi har en överraskning till Emil som kommer att hamna på denna plats. Det kommer vi snart att berätta mer om.

DSC_9982

Ingen är gladare än vi att värmen och solen snart är på ingång igen. Vi ser fram emot att spendera fler dagar på stranden denna sommaren. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: