Storstadsliv VS livet på landet…

Under semestern har vi hunnit med två turer till Malmö. Varav den ena gången hängde vi på möllan och folketspark den andra gången var vi runt lilla torg och åkte båt i kanalen. Vi älskar kontrasterna mellan dessa två ställena och uppskattar båda miljöerna på olika sätt. Det härliga är att Emil också tycker det är kul att varva livet på landet med lite storstadsliv ibland.

Innan vi flyttade ut på landet bodde vi i Malmö och hade ständigt pulsen av storstadslivet runt oss. Nu när vi bor i en lugnare omgivning kan vi längta till pulsen i Malmö och då tar det oss 30 minuter med tåg så är vi mitt i allt ihop igen av härliga restauranger och uteserveringar. Men känslan av lugnet när vi kommer hem igen är helt underbar. Att komma hem till vår trädgård och hundarna då vet vi att vi bor på rätt plats.

DSC_9832

Igår hände något stort. Jag övningskörde med släp för första gången men min pappa tryggt vid min sidan. Jag trodde det skulle vara betydligt svårare och såklart så utmanade pappa mig att backa och vända på olika ställen. Det var ju inte helt enkelt men det gick. Nu ska vi bara få tag på ett släp och så hoppas jag att jag har tillräckligt med mod att köra själv hela vägen upp till Norje Boke.

DSC_9809Efteråt stannade mormor och morfar kvar under eftermiddagen som vi spenderade i hagen. Sedan blev det goda sommardrinkar och lite grillning på det.

Emil utmanade mormor och morfar i fotboll. Emil tycker det är så mysigt att vara tillsammans dom och vill gärna visa allt han kan. Emil skrattar högt när morfar showar och gör tokigheter.

DSC_9841

På tal om Norje Boke så har vi börjat föna hundarna som såklart är i full fällning så det blir väl två nakenfisar som kommer upp i vanlig ordning. Piansa fäller dock mest, Hicko ser fortfarande bra ut i sin päls.

DSC_9676

I år har vi bara anmält Piansa till rasspecialen vilket gör lite ont i hjärtat. Jag vill så gärna visa upp Hicko i ringen men som många har sett så tycker Hicko att det är så fruktansvärt tråkigt att jag de två senaste åren har fått släpa runt honom i ringen. Och det är ju inte rätt mot Hicko, så han får glänsa utanför ringen istället.

DSC_9696

Nu får vi bara hålla tummarna att Piansa inte ser ut som en hyena på årets rasspecial.

DSC_9727

Idag ska vi påbörja en plan för ett fortsatt trädgårdsprojekt. Mer om det kommer i ett annat inlägg.

Ha en fortsatt fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: