Självständiga hundar!

Semestern rullar på för hela familjen. Hittills har vi varit på stranden cirka fem gånger och vi hade såklart önskat att det hade varit mer. Vädret har stor betydelse för oss under sommaren då vi älskar solen och värmen och vill helst spendera några timmar på stranden varje dag. Dagar då det är mulet och regnar kan jag kan känna att humöret inte är på topp. Men nu får jag ändra mitt mindset och sätta fokus på att vi faktiskt är lediga och att vi är tillsammans. Vi får hitta på andra saker.

DSC_9488

Vi började denna grå morgon med att Emil ville mysa i vår säng och titta på en film och jag låg bredvid och fick inspiration till att skriva ett blogginlägg. Hur mysigt som helst. Martin fick bryta sin ledighet ett par timmar och är på väg till jobb för att ta emot ett studiebesök på skolan som han arbetar på. Denna sommaren kombinerar vi semester med lite jobb här och där och det har fungerat superbra.

DSC_8665

Alla våra fyra hundar är av självständiga raser. Vi har två Pyrrenéerhundar som heter Hicko och Piansa och två Sredneasiatskaja Ovtjarka som heter Vostok och Ivanka. Dom är lika på många sätt men skiljer sig väldigt mycket åt som raser. Alla fyra uppskattar sällskapet av att hela familjen är samlade under semestern, men på olika sätt.

Pyrrarna är där vi är. Är vi på baksidan och fixar i odlingstunneln så är pyrrarna med oss, spelar vi fotboll med Emil är dom gärna i närheten av oss. När Vostok och Ivanka är lösa vill dom gärna gå in efter ett tag. Då placerar sig Ivanka i soffan och Vostok i hallen eller i köket. Dom uppskattar kvällarna när vi sitter samlade på trädäcket och myser på kvällarna och ännu bättre är det om hela familjen går in och tittar på tv.

DSC_8555

För oss kompletterar raserna våra önskemål hos hundar. Den närheten och uppskattningen som vi får hos Ovtjarkerna är helt underbar och går knappt att beskriva med ord. Dom visar verkligen att det är familjen som är viktigast för dom.

DSC_8478

Pyrrarna visar också en stor uppskattning fast på ett annat sätt. Pyrrarna är även något mer samarbetsvilliga och gör gärna saker tillsammans med oss. Dock är samarbetsviljan begränsad om man jämför med en schäfer. Men dom tvekar inte en sekund på att hoppa in i bilen och åka på äventyr.

DSC_9299

Nu ska vi fortsätt att mysa nere i soffan för att i eftermiddag ta bilen och fixa lite. Bland annat så ska vi köpa reservdelar till åkgräsklipparen då avgasröret har lossnat. En fungerande åkgräsklippare är ju ett måste när man bor som vi gör.

Ha en underbar dags så hörs vi snart igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: