Midsommarafton!

Idag är det midsommarafton och den ska vi fira med våra bästa vänner. Emil är överlycklig, som ska fira med sin bästa kompis och att dom ska bada i poolen. Emil uttryckte tydligt igår att han ville inte dansa runt midsommarstången, det tyckte han var tråkigt. Han ville hellre sitta på gräset och ha picknick. Vi får väl ser hur det går idag, om det blir någon dans för Emil eller inte.

Picknickkorgen fyller vi med småkrovar, vindruvor, mögelost och kex. Vi tycker att det är väldigt trevligt att Emil uppskattar samma mat som oss. Andra favoriter hos Emil förutom mögelost är även skaldjur, grillat och musslor.

DSC_8185

Idag blir det fokus för familjens tvåbenta och de fyrbenta får njuta av varandras sällskap på hemmaplan. Vostok och Piansa fick leka av sig i hagen idag. När piansa är ledig från sitt arbete som social tjänstehund är hon helt vild och galen och helt underbar.

DSC_8562

Båda leker ganska hårt med varandra. Piansa är aningen mer atletisk i sina rörelser än vad Vostok är.

DSC_8577

Piansa fullkomligt flyger över Vostok.

DSC_8590

Och landar i princip rakt på honom

DSC_8578

Det är verkligen tur att Piansa kan skilja på hur man beter sig när hon är ledig och när hon arbetar. Jag har varit tveksam om hon skulle fungera att arbeta som social tjänstehund med tanke på hennes energinivå. Men Piansa har aldrig hoppat på någon vårdtagare och har haft känslan redan från början att hon ska vara lugn i dessa situationerna. Jag är stolt över hennes insats och hon gör stor skillnad för många människor i vårt samhälle.

DSC_8611

Vostok är inte hunden som skulle passa in i rollen som social tjänstehund. Han är varken social eller gillar människor. Vostok lämpar sig bättre som en vakthund hemma på gården. Han är inte intresserad av någon förutom familjen. Dock uppskattar han besök av mormor och morfar. Men det är för att vi har introducerat dom redan från början. Däremot får dom inte göra för hastiga rörelse eller busa med Emil då spänner han blicken och talar om att dom ska lugna ner sig. Men under lugna former uppskattar han deras närhet och vill gärna bli klappad. Vostok är en underbar familjehund som ger oss så mycket kärlek och lite där till.

DSC_8619

Nu ska vi njuta av en härlig midsommar och hoppas på att solen lyser fint hela dagen.

Ha en underbar dag!

Kram från Team Guardista 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: