Hagen vårt paradis

Väljer man att leva med Pyrenéerhundar och Ovtjarkor så får man räkna med att inte kunna ha dom lösa utanför hemmet. Inkallningen sitter inte till 100%, dom kommer när dom är färdiga med sitt helt enkelt. Skulle hundarna få syn på något vilt så är det bara ”bye bye” som gäller och de kommer inte tillbaka vid inkallning. Hotet ska bort. Nu är detta generella antaganden, det finns så klart undantag för individer som kan gå lösa och kommer på inkallning. Dock gör inte våra det.

DSC_8470

Då är det underbart att kunna erbjuda hundarna att springa och leka och vakta på en större yta hemma. Att se hur hundarna patrullera runt hagen för att kolla av så att läget är under kontroll, det är underbart. Vi har mycket harar som springer utanför på fältet och även rävar. En kväll för något år sedan kom det en stor flock vildsvin förbi. Dock var inga hundar ute just då. Samt två hjortar som kom upp från fältet på framsidan av huset och ställde sig vid grinden, då blev det en rejäl utryckning för att skrämma bort de vilda från vårt revir.

DSC_7857

Hagen är en plats där hela familjen trivs, inte minst Emil. Han tränar och springer lopp i hagen inför kalvinknatet till nästa år. Han hittar på egna lekar, springer och hoppar bland kullarna.

DSC_8288

Eller så umgås han med hundarna och bara är med dom. Ibland tar han Piansa i koppel och går längst ner i hagen och leker jägare och jägarhund och letar efter vilda djur.

DSC_8325

I hagen finns inte en leksak. Här får kreativiteten flöda och det har Emil inga problem med. Han är helt otrolig på att hitta på saker och hitta på egna lekar bara med hjälp av naturen och sin egen fantasi.

DSC_8346

Hundarna och katten Lurvan har en stor betydelse i Emils liv. Han är så närvarande med våra djur och har en stor förståelse för bemötandet och hur man är tillsammans med djur. Emil är som sin pappa och tycker om alla djur, så fort han hittar en spindel, skalbagge etc kallar han på sin pappa och vill visa.

Vi är så glada att vi har lagt ner så mycket tid på att det ska fungera med både barn och hundar vår familj. Det är något som vi känner att vi faktiskt har lyckats med.

DSC_8285

Nu är det bara en vecka kvar sedan kommer Emil att ha ett långt sommarlov framför sig. Vi hoppas på sol och värme och många dagar på stranden.

Vår älskade unge!

DSC_8362

Nu är det bara några timmar kvar på denna dagen sen är det dags att känna in fredagsfeeling och Emil har beställt fredagsmys och fredagsdans på trädäcket.

Ha en härlig fredag ni med!

3 kommentarer på “Hagen vårt paradis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: