Odlingstunnel

I våras under april månad började vi förbereda lite i odlingstunneln. Vi vet ju att snö kan komma även under påsken så vi avvaktade ända in i det sista. Som tur är har vi världens bästa hjälpreda.

DSC_7526

Emil kallar sig själv för trädgårdsmästaren som aldrig ger upp, han bara planterar och planterar.

DSC_7523

I slutet av april slog vi upp odlingstältet.

DSC_8040

Vilken tur att vi hade att mormor och morfar dök upp precis vid rätt tillfälle och kunde hjälpa oss.

DSC_8029

Sen satte vi en massa grönsaker i pallkragarna. Det är så kul när ens barn spontant vill hjälpa till med det som är familjens stora intressen.

DSC_8035

Besvikelsen var påtaglig när det två dagar senare blev storm och allt blåste sönder. Såväl tunnel som växter. Vi började om från början och säkrade lite extra och åkte till Gunnebo i Skivarp och köpte nya plantor.

Någon dag senare dog allt på grund av att det blev frost under natten. Vem räknar med -5 grader i början på Maj? Så det blev en tur till till Gunnebo. Men nu är allt klart och det börjar hända lite i tunneln även om vi ligger lite efter jämfört med  förra året. Som tur var hade vi inte fått ut alla våra paprikaplantor när kylan kom. I år odlar vi 13 olika sorters paprika.

Piansa njuter av vårsolen 🙂

DSC_7544

Löken den växer och växer!

DSC_7550

Vi får alltid lite extra energi på våren. Solen tittar fram och vi börjar fixa i trädgården och livet känns helt underbart. Våren glider nu sakteligen in mot den härliga sommaren. Som vi längtar. Emil frågar varje dag när det blir sommar 🙂

DSC_8120

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: