Piansas löp är äntligen över, nästan…

Piansa började löpa den 11 april och denna gången har det inte varit lika tydligt var hon befinner sig i löpet. När hon väl klev in i höglöpet hade hon inte slutat att blöda. Hicko är annars så tydlig med att visa när den när dagen är där. Men Hicko har varit pipig och visat ett större intresse under en längre tid denna gången. Dock hade vi två dagar som var lite mer intensiva men ändå inte så att han höll på att riva huset. Piansa var typ tillgänglig för parning enligt henne själv, ganska tidigt. Hon backade till och lade svansen åt sidan.

DSC_7634

Piansa var dock tydlig mot Hicko när hon inte var intresserad mer. Hon sa i från på skarpen till honom genom stängslet.

Det blev även spänningar mellan herrarna här hemma. Piansa var i hagen som gränsar ganska nära till den stora hundgården där ovtjarkorna var. Det blev lite för nära enligt Hicko. Vostok och Hicko började bråka, dock på varsin sida om stängslet. Hicko fick en reva på nosen och på läppen men inte mer än så. Slagsmålet avbröts med avledning från vattenslangen.

DSC_7516

Idag förstod vi att det löpet var över. Så vi släppte ihop Hicko och Piansa, båda blev så glada att de äntligen fick vara tillsammans igen. Dom sprang ut i hagen och busade med varandra.

DSC_8099

När Piansa började göra lekinviter och bjuda upp till dans blev Hicko helt till sig och var på henne igen. Så vi fick avbryta leken och låta det sjunka in i Hicko att det faktiskt är över. Vostok piper fortfarande så fort han ser henne.

DSC_8093

Denna gången har Hicko varit som ett plåster på mig. Jag sover med Hicko i köket under Piansas löp, för att alla ska få så mycket sömn som det bara går. Dock har han varit så närhetssjuk denna gången. Han har väckt mig på natten och vill ha närhet.

Hicko älskar inte att duscha men gör det om det är det som behövs. I fredags morse (den stora dagen i löpet) kommer Hicko in i duschen och sätter sig bredvid mig medans jag duschar. Hicko blir helt våt och samtidigt säger jag ju till honom att gå ut. Det tar en minut sen sitter han där igen. Ska man skratta eller…. 🙂

DSC_7533

Nu blir det nog sista natten med hundarna sen flyttar jag tillbaka till människofamiljen igen, hoppas jag.

Ha en fin söndag så hörs vi snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: