Påskharen på besök…

Dagens inlägg skulle egentligen handla om vår härliga påsk. Men det får bli i ett annat inlägg helt enkelt. Efter en kväll igår med goda vänner på besök vaknade vi upp til ännu en härlig vårmorgon. Piansa har börjat löpa och är nära sitt höglöp. Men i morse var det fortfarande lugnt så vi släppte ut både Hicko och Piansa i trädgården tillsammans.

DSC_7373

Efter ett tag såg vi genom fönstret att båda sprang runt i trädgården, fram och tillbaka och hit och tid. Först förstod vi inte vad dom höll på men, efter en stund såg vi att dom jagade en hare som hade lyckats komma in på vår tomt, troligen har den kommit in under någon grind.

DSC_7335

Egentligen hinner hundarna inte med harens fart men den stackaren sprang in i staketet och då blev det ju en tvärvändning och hundarna kom i kapp. Hicko och Piansa hade ett riktigt fint samarbete och lyckades fånga in haren när den sprang i mot hundgårdsstängslet inne på gården. Hicko markerade och ”buffade” mot haren sedan sprang haren in mellan Emils sandlåda och staketet och fastnade där. Då hade vi möjlighet att koppla båda hundarna. Hicko såg så glad och lycklig ut som om han hade gjort världens insats.

DSC_7370

Jag tog in hundarna och Martin öppnade grinden och fick agera vallhund för att få ut haren utanför tomten. Det hela slutade lyckligt och haren sprang iväg över fältet i frihet igen. Dock hade Hicko lite päls från haren i munnen men det var inget tecken på att han skulle ha ihjäl haren.

Haren ska dock vara glad och tacksam för att den inte mötte  Ivanka för då hade livet tagit slut idag för påskharen som besökte de vaktande herdehundarnas revir.

DSC_7383

I skrivandets stund blir Hicko mer intensiv med Piansa, dock blöder hon fortfarande. Men bara hon ser Hicko genom fönstret lägger hon svansen åt sidan och backar till. Just nu ligger Piansa i köket och Hicko hos mig och nu är det lugnt. Men jag gissar på att jag och Hicko installerar oss i köket några nätter nu.

Hoppas att du har haft en härlig påsk, vi hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: