Ivanka Zogcza

Ivanka lugnar sig mer och mer för varje år men hon är fortfarande den hunden med stor bestämdhet och gör bara det hon själv vill och när hon känner för det. Hon är lika god som hon kan vara sur. Ivaka har blandade känslor för Piansa. Ivanka tycker att det är lite kul när Piansa försöker få i gång henne på andra sidan staketet. Vi släpper inte ihop tikarna tillsammans då Ivanka lätt och snabbt svänga i humöret. När Ivanka är lös tillsammans med Hicko får han endast röra sig på en begränsad yta. Hicko har stor respekt för henne och gör precis vad han blir tillsagd av Ivanka.

dsc_7079

Ivanka trivs bästa tillsammans med Vostok. Dom sover och är tillsammans hela dagarna. Det är med Vostok som Ivanka får fram sin lekfulla sida. Men det är hon som bestämmer när och hur dom ska leka.

Dock säger Vostok till Ivanka och markerar tydligt när hon har gått över gränsen. Det händer att det blir slagsmål mellan Ivanka och Vostok. Men det går över snabbt då Ivanka lägger sig direkt på ryggen och visar sin underkastelse även om det sitter långt inne hos henne.

DSC_7651 Ivanka älskar att tillbringa en hel dag i soffan. Här kan hon slappna av och behöver inte vakta. Om hon blir varm så flyttar hon möjligen ner på golvet. Annars så ligger hon i soffan så länge hon bara kan och får.

Ivanka tycker att det är så mysigt att ligga nära Emil i soffan och vill gärna att lillhusse ska klappa henne. Är vi ute i trädgården så hittar man dom ofta så här.

DSC_9272

Ivanka är den som skäller mest i hundflocken och svårt för att på automatik sätta på stoppknappen. Har hon väl börjat skälla så är hon igång. Dock har hon lugnat sig lite tack och lov. Ivanka tycker att det är så mysigt med våren och älskar att ligga i solen. Ivanka uppskattar att vara i hagen där får hon utrymme att vakta på en stor yta och hon är det som rör sig mest i hagen . Ofta ser vi att hon har placerat sig mitt i hagen där hon har koll på alla håll samtidigt.

DSC_7390

Ivanka blev opererad för FCP ( fragmentering av processus coronoideus) som är en tillväxtrubbning i skelett och leder. Ivanka visade en hälta redan som fem månader och efter en tuff rehabilitering har operationen gett ett bra resultat hittills  i alla fall. Idag visar hon inga symtom på smärta.

Ivanka är så speciell och är så tokig på sitt eget vis. Hon är inte särskilt samarbetsvillig och gör bara det hon själv vill.

Älskade galna och vackra Ivanka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: