Kalas med eller utan hund?

Igår hade vi födelsedagsmiddag för Jessica. När vi har besök har vi alltid Ovtjarkorna i hundgården förutom om det bara är Emils mormor och morfar på besök. Ivanka tycker att det är rätt trevligt med besök om de introduceras rätt, speciellt om det är barn som kommer. Ivanka vill gärna få uppmärksamhet och bli kliad av besökarna. Vostok är väldigt tydlig med att han inte uppskattar besök, dom hör helt enkelt inte hemma på hans revir.

Det är ingen självklarhet att en ovtjarka ska acceptera besökare. Det kan ju även gälla andra hundraser men troligen mer vanligt bland boskapsvaktande hundraser som har en utpräglad instinkt att vakta och försvara sitt revir.

DSC_7710

Däremot så uppskattar Pyrrarna att få vara med när vi har besök. Dock är det viktigt att besökarna sköter sig när dom är här. Hicko uppskattar exempelvis inte för mycket bus och stim bland vuxna. Beroende på vem som kommer och hur många som är på besök hos oss avgör om Pyrrarna är med eller inte.

DSC_7691

Katten Lurvan blir bara mer och mer sällskaplig trots sin höga ålder på snart 19 år. Emil har fullt upp med att visa sin mormor och morfar att §han har lärt sig att räkna.

DSC_7697

Födelsedagsmiddagen bestod av helgrillad fläskfilé, pressad potatis, rödvinsås och en härlig sallad till det. Maten blev uppskattad och Emil åt en stor portion.

DSC_7704

Emil han visade stolt upp sitt påskpynt som han har gjort på dagis. Faster Anna har en kreativ sida och är så duktig på att rita. Hon ritade en massa figurer som Emil sedan klippte ut. Nu på morgonen tog Emil fram alla figurerna och sa att han ville lära sig att rita så fint som faster Anna. I skrivandets sund sitter Emil bredvid mig och ritar av figurerna.

Även farbror Thomas fick rycka in och visa sina kunskaper i att bygga snabbar pappersflygplan.

DSC_7723

Emil var pigg och glad hela kvällen men när klockan började närma sig 23.00 kom Emil och sa att han ville lägga sig på soffan. Det tog inte många sekunder förrän han somnade, älskade unge.

DSC_7725

Tryggt med Lurvan bredvid sig.

DSC_7729

Stort tack för en härlig kväll och tack för alla fina presenter!

Vi vill passa på att gratulera Hickos son Enzo som blev BIS- 3 på SBHK-utställningen i Åstorp. Stort grattis till både ägare och uppfödare kennel Sayot´s. Vilken härlig nyhet så här på morgonen.

En gammal bild på Enzo med handler Jessica Persson kennel Joquibaz.

DSC_4218

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: