Livet med barn och hund!

Emil frågar ofta om han får gå med hundarna i koppel. Vi har visat Emil att han bara får hålla i själva öglan om hundarna skulle springa iväg så kan han bara släppa kopplet.

DSC_7570

Emil berättade senast att han och ”polishunden” Piansa skulle ut på tjuvjakt tillsammans. Vi hör hur han kommunicerar med Piansa om vad dom ska gör när dom får tag på tjuvarna. Det är underbart att se vilken fin relation Emil har med hundarna.

DSC_7577

Emil berättade för oss att han skulle visa Piansa allt vi har. Alla våra nya träd som vi har planterat och odlingslådorna. Sedan satte sig Emil på pallen i odlingstunneln och fortsatte att berätta för Piansa vad vi skulle odla till sommaren.

DSC_7564

Detta typ av aktiviteter tycker Piansa är roligt, vilket är en förutsättning för att dom ska kunna utföra det. Piansa går fint i kopplet och följer Emil dit han går. Vi är noga med att förklara för Emil att hundarna behöver paus. Ser vi att hundarna inte tycker det är kul längre så avbryter vi aktiviteten och det accepterar Emil direkt.

Nu ska vi fortsätta förberedelserna inför Jessicas födelsedagsfest!

Ha en härlig lördag!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: