Våren är här!

Det är en speciell känsla när våren är på ingång. Hela familjen lever upp när solen tittar fram inklusive, hundarna och katten Lurvan. Hon tycker det är så mysigt att vara med oss när vi är ute.

DSC_7554Vi har börjat vårstäda i trädgården vilket innebär att räfsa upp en massa löv, pinnar och kottar som har blåst ner av hösten och vinterns stormar. Ett övrigt ok att bära är att rensa ogräs bland singelstenarna. För många kan detta nog låta betungande men vi bara njuter av att få rå om vårt hem. Visst det tar tid och vi behöver prioritera det då vi har valt att bo som vi gör. ”Att göra listan” består av bland annat att röja i förrådet, vedboden, stallet och måla. Det tar några helger att få ordning på den där vårstädningen. Gräset måste också klippas snart samt att vi ska bygga ett vindskydd i hagen.

DSC_7523

Vi har börjat förbereda lite i odlingstunneln. Fylla på med gödsel och ny jord. Dessutom har vi vår egen lilla hjälpreda, Emil. Själv kallar han sig för trädgårdsmästaren som aldrig ger upp.

DSC_7526

Vi kommer att ha odlingstunneln precis som förra året vilket fungerade utmärkt. Hundarna var inte jättemycket inne i själva tunneln , troligtvis för att där är för varmt. Dock så håller vi alltid dörrarna stängde när vi inte är hemma för man vet aldrig vad Piansa hittar på. Det är inte alla dagar vi hittar henne liggandes bredvid odlingslådorna som står ute. Det är mer vanligt att vi hittar henne i odlingslådorna.

DSC_7544

Annars blev höjden bra om man vill slippa den där extra bevattningen från hundarna. Det krävs minst två pallkragar på höjden då kan vi hålla det fritt från Hicko och Vostok som annars är väldigt generösa med bevattningen. Vi behöver dock lägga på ett galler över odlingarna, annars går Piansa in som vikarierande trädgårdsmästare och det uppskattas inte av husse och matte.

Det ser härligt ut när det börjar växa. Vitlöken är på gång och vi längtar till när duken är påsatt på odlingstunneln och odlingsprojekten börja på riktigt. Det krävs en vindstilla dag. Vi gjorde ett försök, men det blev inget vidare. Det var alldeles för blåsigt.

DSC_7550

När vi fixar och donar i odlingstunneln så ligger Hicko på sin favoritplats. Där har han koll på alla och han känner att han är med oss.

DSC_7533

Är vi ute i trädgården och Emil går omkring för sig själv så är Ivanka och Vostok i hagen eller stora hundgården. Ovtjarkorna leker hårt och har inte riktigt samma känsla för omgivningen som pyrrarna har. När Ivanka och Vostok kör sitt ”lekrace” ser dom bara sig själv och det kan rent av vara livsfarligt för Emil. Det är lite logistik men det är en vardag för oss och inget konstigt.

DSC_7507

Trots ovtjarkornas klumpighet så är dom fantastiskt fina med Emil när dom är närvarande och lugna. Båda är så försiktiga med honom.

Nu ska vi krypa upp i soffan och njuta av att vi har haft en underbar helg. Ha en härlig kväll så hörs vi snart igen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: