Joquibaz Hickory Dickory Dock

Jag vill börja med att säga att bloggens design är under ombyggnad, så ni får ha lite överseende om det ser konstigt ut ett tag nu.

Som vi skrev i förra inlägget fyllde Hicko sju år den 8 mars. Han är pigg, glad och mår fantastiskt bra. Han utförde sin årliga hälsokontroll förra året i december och eftersom han närmade sig sju år fick han även ta ett blodprov. Undersökningen och blodprovet visade att han är frisk som en nötkärna. Stort tack till Evidensia Djursjukhus i Malmö för ett fint samarbete gällande en sund och frisk social tjänstehund. Snart väntas ett möte där vi ska ha en dialog om att vidareutveckla vårt samarbete.

DSC_6738

Hicko yrkesroll som social tjänstehund utför han fortfarande med bravur. Vi har fått ett nytt uppdrag på AVB-rehab i Malmö öppenvård för personer med spel, drog och alkoholmissbruk. Det är så spännande att använda hunden som ett komplement i rehabiliteringen. Är ni nyfikna på vad som händer i företaget Hand Hund & Hälsa så klicka gärna in på länken nedan.

Startsida

AVB-Rehab

Hickos utställningskarriär är troligen över. Om ni minns inlägget från i somras när vi var på rasspecialen på Norje Boke så visade han så tydligt att han tycker att utställning är så tråkigt. Så nu är det dags att lyssna på honom och låta Hicko få glänsa utanför ringen i stället. Hicko tycker att själva utställningsmiljön är trevlig och han älskar att ligga i sin bur. Men köra några vänstervarv i ringen tycker han är helt meningslöst. Vi får se när han blir veteran så kanske vi testar igen. Kanske har han ändrat inställning 😉 Han har två fina titlar som både Svensk och Dansk utställningschampion och det är vi stolta över.

4 e chamhane

Hicko har fortfarande förmågan och växla över mellan sina uppdrag som social tjänstehund och den vaktande Pyrenéerhunden. Så fort Hicko kommer hem tar han ett varv på tomten och kollar av läget så att allt är lugnt.

DSC_6885

Hicko är även en underbar familjehund som är så fin med Emil. Deras relation har stärkts mer genom att Emil har blivit äldre. Hicko är vår äldsta hund och helt klart herren på täppan. Vi hoppas på många fina år till tillsammans med Hicko.

dsc_9980

Hicko är hunden som gärna vill vara med och han går ofta in och lägger sig hos Emil när han är i lekrummet. Att agera hundbrandman har Hicko inget emot.

DSC_7699

Det var en liten uppdatering om vår älskade Hicko. Ha en underbar dag, vi hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: