Team Guardista

Ibland kommer livet emellan och annat tar upp fokus. Bloggen har rent krasst hamnat åt sidan på grund av tidsbrist. Det har mestadels varit roliga saker som har hänt. Dock har vi den senaste tiden mest haft flow i utgifter. Bilen och värmepumpen började strula samtidigt. Det blir stressigt med så stora utgifter och när man dessutom inte riktigt vet vart den slutgiltiga summan ska sluta.  För att få lite perspektiv på livet i denna ekonomiska stress fick vi tänka…Vi är friska och att vi har varandra, det är viktigast. Det blev ingen rolig historia men det slutade bättre än förväntat, även om det var långt ifrån bra.

DSC_6744

Jag har haft två stora uppdrag detta kvartalet. Först ordnade jag en överraskningsfest för Martin som fyllde 40 i januari. Därefter var det dags för nästa överraskning för pappa/morfar som fyllde 70 i mars. Morfar och Hicko fyller år på samma dag. Men Hicko fick fira sin 7 årsdag på Håslövs hundpensionat eftersom vi skull bo över på hotell under helgen. Jag startade morgonen med att köra team Guardista till pensionatet innan överraskningsfesten kunde börja. Stort tack Håslövs hundpensionat som tar så väl hand om våra fyrbenta familjemedlemmar.

DSC_7416

Livet med hundarna flyter på och vi är så glada för vårt senaste stängselprojekt som skapade massor med utrymme för hundarna att patrullera runt i hagen. Nu ska vi snart påbörja hundhuset/vindskyddet i hagen som ska byggas. Vi har varit inne på att skaffa får eller getter men vi är lite ambivalenta. Vi tänker fram och tillbaka, fram och tillbaka… Skaffar vi getter kan vi aldrig ha grinden öppen för då har vi nog ingen trädgård kvar. Får kräver mer skötsel som vi måste sätta oss in i. Men visst hade det varit underbart att få se hundarna leva som i sitt ursprung, att vara tillsammans med fåren och vakta på riktigt mot rovdjur och ”boskapstjuvar”. Vi får helt enkelt klura vidare på det.

DSC_6883

Emil har fyllt 4 1/2 år och älskar fortfarande sin hundar väldigt mycket. De har verkligen skapat en fin relation mellan varandra. Vi ser bara fördelar med att Emil har fått växa upp med hundarna och för att inte glömma katten Lurvan som i juni fyller 19 år.

Nu hoppas vi att våren är på ingång i Skåne. Förra helgen började vi rensa ogräs i lilla hundgården och på gårdsplanen bland singelstenarna. Det är så rogivande nu när allt vårfix i trädgården börjar komma igång. Vi vill ju göra allt på en gång, men en sak i taget… Dock hann vi med ett röj i vedboden varvat med att grillen gick varm en hel dag.

DSC_7440

Vår vision är fortfarande att skapa en trädgård som passar hela familjen. Vår gård är vårt livsprojekt som kommer att pågå under en lång tid.

Vi har förstått att bloggen har varit saknad och vi vill nu ta ett nytt tag och hålla bloggen vid liv. Den röda tråden i bloggen är livet med våra herdehundar, hur det är att leva med denna typen av hundar, deras samspel med vår son Emil men även kopplat till hur vi kan skapa en trädgård för hundägare.

 

Är det något som ni önskar att vi ska skriva mer eller mindre om? Eller gillar ni kombinationen av innehållet på blogg Guardista?

Ha en underbar kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: