Bada och föna hundar

naturea_logo.jpg

Nu är det snart dags för Pyrenéerhundens rasspecial i Norje Boke och våra sociala tjänstehundar Hicko och Piansa ska in i ringen och visa upp sig. Men först blev det ett rejält bad för båda. Hicko är inte jätteförtjust i att att bli duschad men han går med på det och jag hade världens bästa hjälpreda med mig inne i duchen, Emil så klart. Gissa om vi blev blöta när Hicko ryste sig efteråt.

DSC_2678

Hicko vet precis vad som gäller efter bad, då är det dags att bli fönad. Han springer direkt till fönbordet och lägger sig till rätta och njuter för fullt under under hela föningsprocessen.

DSC_2686

Vi fick lite extra hjälp av solen och vinden. Hicko somnade till och med och började rycka i kroppen. Han är hunden som älskar att bli fönad. Det är en stor fördel då vi använder fönen året runt för att hålla pälsen fräsh när dom arbetar som sociala tjänstehundar.

DSC_2684

Piansa uppskattar inte att bli duschad, hon går med på det men är väldigt tydlig med att hon inte tycker om det. Efteråt blir hon helt sjövild och springer flera varv i trädgården.

DSC_2655

Piansa har ju bytt till sommarkostymen och torkade valdigt snabbt i solen och vinden.

DSC_2663

Piansa tycker det är skönt att bli fönad men njuter inte lika mycket som Hicko. Hon skulle aldrig lägga sig ner så som Hicko gör. Piansa står med framtassarna mot fönbänken och det går ju lika bra.

DSC_2667

Känslan igår när vi körde in på Norje Bokevägen är så spelciell och Emil var så förväntansfull i baksätet. Vi njuter och har det bra, det kommer en ny uppdatering i morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: