Hundarna fäller…

naturea_logo.jpg

Nu klär hundarna om till sommarkostymen. Oj vad hundarna fäller, det är helt galet. Piansa är den som tappar mest och ser lite mindre vacker ut just nu. När jag tar fram borsten och fönen så springer Hicko snabbt som bara den bort till fönbordet för att hinna före Piansa bort och lägger sig direkt. Piansa skulle aldrig lägga sig ner på fönbordet, hon fördrar att stå under hela fönpasset. Hon njuter och tycker det är skönt men tröttnar snabbt jämfört med Hicko som i princip ligger blixt stilla hela tiden. Först fönar jag ena sidan sedan rullar jag över honom på andra sidan.

DSC_1435

Men det är helt ok att sitta upp enligt Hicko som älskar att bli fönad.

DSC_1407

Emil tycker att det är så kul när jag fönar hundarna. Mitt i sommaren blir gräset helt vitt och Emil springer omkring och fångar alla tussar som flyger omkring.

DSC_1402

När vi placerade fönbordet på den bästa platsen tyckte vi. I närheten av odlingstunneln och den stora hundgården så att alla kan vara samlade även om vi gör olika saker. Men vi tänkte inte på att vinbären skulle bli klädda med pyrrepäls.

DSC_1611

Efter föning så är det lika bra att föna sig själv, tur att jag har en hjälpreda som kan se till att all päls försvinner.

DSC_1450

Mamma jag har fullt med päls i håret, jag måste föna mig!

DSC_1459

Ivanka tycker inte om att bli fönad men älskar att bli borstad. Hennes päls blir så blank och fin så fort hon byter päls. Vostok accepterar fönen men är ganska motvillig till en början. Efter en stund upptäcker han att det är ganska så mysigt och då kommer hans underbara leende fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: