Odla i tunnel!

naturea_logo

Nu är odlingstunneln färdig och vi har täckt gången i mitten med täckbark. Denna gången begränsade vi oss något mer med mängden att odla, dock finns risken att det blir en djungel ändå. Odlingstunneln är 18 kvm och till en början känns det väldigt stort och det är lätt att missbedömma storleken.

DSC_0721

Att odla kräver dagligt underhåll i tunneln. Det ska vattnas och skötas om, ha koll så att det inte blir för varmt eller för kallt samt se till att alla grönsaker har rätt förutsättningar för att växa och må bra. Man måste hålla efter ogräset, gödsla och binda upp plantor…

DSC_0765

Gurkorna växer så det knakar och Martin har fixat till en lösning så det är fritt fram för dom att klättra.

DSC_0780

Även squashen är i full gång och kommer troligen att bli rätt stor. Redan nu är den 1,2 meter i diameter.

DSC_0770

Odlingstunnelns placering är ett medvetet val utifrån väder och vind, sol och närheten till stora hundgården. Vi städat upp på spolplattan och placerat hundarnas fönbord där. Det blev verkligen superbra. Det är så mysigt med känslan av att alla är samlade.

DSC_0764

Hickos favoritplats!

DSC_0766

Hicko och Piansa har varit inne i tunneln, men Vostok och Ivanka har aldrig gått in där. Förhoppningsvis finner dom inget intresse att vara i tunneln. Dock låter vi ”dörrarna” till tunneln vara stängda under dagen när vi inte är hemma och öppnar istället alla fönster. Pyrarrna går alltid lösa och vem vet vad dom kan hitta på. Vi tar det säkra före det osäkra…

DSC_0772

Första chiliskörden…

DSC_0757

I tunneln odlar vi massor med olika sorters tomater, tolv olika chilis(från mild till det starkaste av det starka), gurkor, squash, aubergine, honungsmelon, physalis, olika örtkryddor, lite sallad och säkerligen något mer som vi glömt…

Emil är så nyfiken på vad som händer i odlingstunneln men är ganska medveten om att grönsakerna ännu inte är mogna. Nu har han främst fokus på att uppträda på vårt nya trädäck där han sjunger och dansar. Älskade unge, vilken underbar sommar vi kommer att ha…

DSC_0751

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: