Kvällspromenad med gänget!

naturea_logo

Våra underbara kvällspromenader leder ofta till eller förbi lantbruksskolan. Det är mysigt att ha så pass nära till alla dessa djur.

Med tanke på att Vostok och Hicko inte kan vara lösa tillsammans är det en underbar känsla att kunna promenera tillsammans utan några spänningar mellan killarna.

20180504_190736

Även om Ovtjarkorna helst inte vill lämna reviret så har dom börjat uppskatta promenaden mer och mer. Dom blir kanske inte lika entusiastiska som Pyrrarna blir när vi tar fram kopptet men visar dock att dom vill följa med.

20180504_190517

Intresset för djuren på lantbrukskolan ser olika ut för hundarna. Vostoks favoriter är grisarna Ägg och Bacon. Piansa gillar getterna och fåren mest, och vill bara in och leka med dom. Piansa har visat en ny sidan mot grisarna. Sist hon mötte dom ville hon typ buffa på dom och vi hade lite svårt för att avgöra om hon ville leka eller visade ett ogillande mot dom. Vi får se hur hon möter dom nästa gång vi går dit. Ivanka har lite blandade känslor för alla djur, det beror lite på dagsformen och vilket humör hon är på. Dock vill hon gärna hälsa på grisarna. Hicko är den som fungerar bästa med alla djur, han är så neutral i sitt bemötande. När vi kommer till korna så kan han mycket väl gå fram och hälsa på dom eller bara stå bredvid och njuta av deras sällskap.

20180504_190959

Men så fort vi kommer till fåren och getterna vill han gärna hälsa och speciellt på fåren. Hicko är så lugn och skrämmer inte iväg fåren utan dom kommer fram och hälsar glatt.

Varje gång vi är på lantbruksskolan så blir vi så sugna på att skaffa får och getter. Tänk att få ha ett gäng i vår hage där hundarna kan gå med dom under dagarna. Då blir deras ursprungliga uppgift på riktigt. Det kommer inte att ske i år, då vi har startat två andra projekt i trädgården som vi snart kommer att berätta mer om.

20180504_191731

Även Emil älskar denna miljö, här finns både djur och traktorer. Emil är modig när han möter djuren och vågar gå fram och hälsa och klappa.

20180504_191218

Vi ser även att Emil bemöter djuren med försiktighet och respekt. Om ett djur backra då förstår Emil att dom inte vill bli klappad. Emil har troligtvis haft stor nytta av att växa upp med fyra hundar och har fått träna genom åren hur man möter en hund. Detta kan han idag omsätta i en annan miljö och situation. Det värmer lite extra i våra hjärtan.

Emil hade med sig en morrot som han bjöd en av korna på.

20180504_191048

Det är så härligt att våren är här och till och med på väg att träda in i sommaren. Vi spenderar varje minut vi kan utomhus och fixar och donar i trädgården. Det finns väl bara en nackdel med dessa underbara kvällar och det är att få Emil i säng. Jag kan ju helt klart relatera till det, vem vill gå in och lägga sig när det är så ljust och fint ute? Men så länge vi arbetar så får vi försöka hålla rutinerna även om vi har ruckat på dom lite.

Idag ska vi förbereda oss inför hundutställning imorgon i Hässleholm. Håll gäran ala tummar och tassar för att regnet håller sig borta! Vi uppdaterar om resultat under helgen.

Njut av en härlig fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: