Löptik och tokiga hanar!

naturea_logo

Här börjar det bli livat. Hicko vill ha stenkoll på vart Piansa är och han är väldigt noga med att veta var Vostok befinner sig. Piansa tillhör honom just nu(tycker Hicko). Hicko mår som bäst när Vostok och Ivanka är i stora hundgården och Piansa är i lilla hundgården, då kan Hicko fortfarande slappna av utanför stängslet. Han lämnar hennes sida inte om det inte är vaktutryckning på gång.

DSC_9786

I dessa löptider är det skönt att komma hemifrån en stund. Idag tog vi med oss Piansa och åkte hem till våra fina vänner som bjöd på en spontangrillning så här en söndag. Hur trevligt som helst och alla barnen sprang runt och lekte. Vi fick även till en promenad i det härliga vårvädret och lite lekplatshäng.

Väl hemma igen satte vi oss i en solstol och njöt av dagens sista soltimme medan EMIL lekte att han släckte bränder med vattenslangen och Hicko värvade vila och pipa efter Piansa.

DSC_9788

Det är så svårt att komma i säng nu när det börjar bli fint väder ute. Men det är bara att försöka hålla på rutinerna för klockan ringer ju ändå i morgon bitti. Martin nattade Emil och Hicko fick gå på en promenad ute på fältet.

Under löptider ser vi att hundarna mår bättre av lite mer motion än vanligt. Nu går vi inte ut med alla samtidigt så det blir en massa promenader per dag. Martin har även cyklat med Hicko och som han älskar det. Hicko travar nonstop i 7 km utan problem.

20180408_190232

Det är en påfrestande period under tiklöp. Rutiner ändras, extra uppmärksamhet med kommunikationen och det är tidskrävande. Man får helt enkelt lägga om livet lite under dessa perioder när man har valt att leva tillsammans med fyra herdehundar.

DSC_9789

Vostok har inte samma koll som Hicko har. Vostok kan inte slappna av utanför hundgåden, han vill bara in till Piansa och kan inte riktigt bedöma när det verkligen är dags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: