10 år tillsammans!

naturea_logo

Igår firade vi 10 år tillsammans och firade med bubbel och skaldjur som vi båda älskar. Tyvärr har Martin blivit allergisk mot skaldjur, men efter lite tester hemma har det visat sig att han som tur är klarar att äta havskräftor, hummer och färska räkor. Vanliga kräftor och krabba funkar inte. Mycket märkligt. Vi hade en mysig middag och reflekterade över livet och kom fram till att vi har det fint tillsammans och trots ett gäng motgångar genom åren har vi tagit oss igenon det. Livet är inte alltid en dans på rosor, det handlar om hur man tar sig igenom motvinden, uppskattar det dagliga livet och respekterar varandra.

Skål för kärleken säger vi!

Igår var det även tre år sedan Ivanka kom hem till oss. Vi minns denna dag så väl… Att Ivanka har blivit så pass mycket lugnare och mer harmonisk kunde vi aldrig tro. Men det är fortfarande så att allt ska ske på hennes vilkor.

Efter vår underbart goda måltid gick Martin ut och gav hundarna mat och sedan fick Charkorna springa lösa i trädgården. Plötsligt hörde vi ett ljud vi tyvärr känner igen, hundar bråkar. Denna gången var det Vostok och Ivanka. Vi var inte närvarande i stunden då bråket uppstod, men det var tydligt att båda lugnade ner sig när vi kom.

Vi vet inte varför bråket uppstod. Vi har några teorier men det är knappt lönt att spekulera. Det vi vet sedan tidigare är att Vostok ibland får nog av Ivankas fasoner, han tröttnar på henne och sätter henne på plats. Undergiven men samtidigt på helspänn låg hon på rygg. Så fort Vostok rörde på sig markerade Ivanka och högg mot honom under ifrån och Vostok svarade tillbaka en aning hårdare.

Martin började kommunicera med Ivanka och avledde henne samtidigt som jag fick bort Vostok från Ivanka. På kvällen senare så var båda tillsammans i soffan och låg sedan bredvid varandra i stallboxen vid läggdags. Ivanka var lite spak fortfarande.

DSC_9759

Igår såg vi även några krokus och det är väl ändå ett tecken på att våren är på väg…

20180404_164059

Vi håller både tummar och tassar för att det inte ska komma mer snö nu. Så vi passar på att bjuda på lite snöbilder.

Ivanka & Vostok

DSC_8879

Piansa & Hicko

DSC_9716

Var rädda om varandra och uppskatta livet och det du har framför dig. Allt kan vända så snabbt! Skål för livet och vår underbara Emil och våra fantastiska herdehundar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: