Livet med barn och hund!

naturea_logo

Dagen började med ”Ninjaleken”. Emil chef Ninja bestämde att vi skulle ha ”springtävling” som sedan avslutade med trestegshopp och vi landade i snön. Rörelseglädje med inspiration från sporten på tv 4 Nyhetsmorgon.

DSC_8612

Jag har en idé sa Emil, vi bygger hinderbana med hundarna. Medan vi plockade fram alla sakerna förstod Hicko vad som var på gång. Emil var först ut att testa banan med start genom tunneln.

DSC_8688

Därefter hoppade Emil över alla hinder och kastade sig rakt in i mål.

DSC_8694

Nästa på tur var Hicko. Emil skickade in honom genom tunneln…

DSC_8671

Hicko har gjort detta för och körde hela banan själv 🙂

DSC_8679

Sedan var det Piansas premiärtur genom tunneln. Vi var inte helt säkra på att hon skulle utföra momenten. Men det var ju enkelt tyckte Piansa, lätt som en plätt sprang hon igenom tunneln utan något tecken på att det var läskigt. Duktig tjej!

DSC_8777

Ivanka och Vostok är inte det minsta intresserade av denna typ av aktivitet. Gå igenom en tunnel, varför skulle dom göra det? Det går fortare att gå bredvid. Enligt charkorna finns det ingen som helst mening med det. Medan pyrrarna tycker att det är kul och finner en mening med att utföra aktiviteten tillsammans med oss. Vi ser även på Hickos och Piansas rörelsemönster att dom blir glada när vi tar fram olika hinder och får dom syn på balansbollen blir de extra glada.

Däremot älskar både pyrrarna och charkorna att bli klappade och få vara nära och mysa med oss. Den kärleken alla fyra hundarna ger oss går inte att beskriva, det är något speciellt med herdehundarna.

DSC_8652

Kärleken till sitt barn tror vi är något som man inte kan förstå förrän man har blivit förälder. Den är så stark och så underbar, nästa som en känsla av att man håller på att spricka.

Livet med barn och hund är något helt fantastiskt om ni frågar oss. Men det krävs också en del från oss som föräldrar och hundägare för att få det att funka. Vi har lagt mycket fokus på sampelet mellan hundarna och Emil. Det är inte helt enkelt alltid men vi bestämde oss från början att detta ska fungera. Vi har även försökt att involvera Emil i olika aktiviteter tillsammans med hundarna och vi ser idag att det har varit positivt att Emil har fått vara en del av vårt familjelivet med hund. Emil blir lite extra stolt när han får utföra något med hundarna och att han faktiskt klarar det. En uppgift som Emil tycker är kul är när vi ska skifta hundarna. På bilden nedan går Emil med Ivanka i kopplet och ska sätta henne i stora rastgården tillsammans med Vostok.

DSC_8728

Det värmer lite extra i hjärtat när vi ser hur Emil kommunicerar med Ivanka som går fint i kopplet följer efter honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: