Odla med barn!

naturea_logo

Äntligen var det dags att börja odla chili. Nu när vi har bestämt oss för att sätta upp odlingstunneln igen känns det extra kul. Emil har fyllt 3,5 år och kan vara med i processen och han tycker att det är kul att få vara med och hjälpa till.

DSC_7353

Att odla med barn krävs lite extra tålamod och mer tid. Men det är det värt, det är så mysigt att se Emil så engagerad. Emil lyssnade in vad vi skulle göra men uttrycker också att han kan själv. Emil gör ett hål i varje kruka med planteringsredskap som han köpte till sin pappa i födelsedagspresent.

DSC_7361

Vi har begränsat antalet chilisorter för att kunna ha en bättre överblick. Dock kommer det bli många plantor. Martin har satsat på några favoriter. I år planterade vi Dorset naga, Rocoto Aji Largo, Aji Limo, Rocoto canario, Manaus och Gul Peters(penis) peppar. Lite blandade sorter, olika i styrka och smak. Emil vet om att chili är starkt och var helt med på att pappa fick stoppa frörerna i hålet som Emil hade förberett.

DSC_7369

Sedan fick Emil täcka hålet med resten av jorden i sällskap med Vostok som älskar att få vara med i köket.

DSC_7368

Sista steget var vattningen som Emil och Martin fick hjälpas åt med. Då uttrycker Emil ” Vi måste samarbeta pappa”.

DSC_7382

Älskade unge vad go du är. Vi ser fram emot sommaren, att vara lediga tillsammans och gå och pyssla i trädgården och sköta om odlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: