Familjeaktivitet i snön!

naturea_logo

Efter en lördagkväll i Malmö på restaurang med mormor och morfar tog vi lite sovmorgon idag. Vi vaknade 7.30 denna härliga söndagmorgon. Emil drog upp rullgardinen och ropade ”titta det är snö”. Efter en förmiddag med lite treårstrots kom vi äntligen ut i snön och Emil sken upp som en solstråle. Vi fick fram med pulkan, sen körde vi några varv i trädgården.

DSC_7409

Vostok och Ivanka sprang omkring och var så lyckliga. De tog några ärevarv i trädgården.

DSC_7402

Vi kopplade Vostok och Ivanka och drog Emil i pulkan ut i vår underbara hage.

När Emil fick syn på de små kullarna(ska så småningom bli en stor) ville han hoppa av pulkan och leka i snön. Vi passade på att mysa med charkorna som verkligen njöt av denna stunden tillsammans i strålande solsken. Vostok mös in sig hos Martin som trillade bakåt i snön och Vostok lade sig till rätta mer eller mindre ovanpå honom. Ivanka kom och satte sig in mitt knä och ville bara vara nära. Martin och jag tittar på varandra och säger typ samtidiga: Vi måste hägna in hagen 🙂

Jag gick in och satte charkorna i stora hundgården och släppte ut Pyrrarna. Jag kallade på Hicko och sa HAGEN! Han vet precis vad det betyder och sprang till den rätta grinden och Piansa efter. Vostok och Ivanka var helt olyckliga och ville ut där igen. Hagen betyder så mycket för både oss, Emil och hundarna.

Pyrrarna var så glada att få komma ut i hagen. Här känner jag ett driv hos Hicko och Piansa, dom älskar att arbeta med kroppen på detta sätt.

Vidare iväg och upp på kullarna hittade Emil på en lek. Emil var Kapten, mamma var mammapirat och pappa var pappapirat sen kom Hickopirat och Piansapirat. Vi slulle bestiga varje kulle vi kunde hitta 🙂

IMG-20180204-WA0001

Därefter var det dags för pälsvård för pyrrarna. Jag och Emil fönade hundarna samtidigt som en bilförare bländades av solen, missade att bommarna var nere vid järnvägsövergången utanför vår tomt och körde rakt in i tåget. Martin stod på gårdsplanen med ryggen emot men hörde sällen. Bilen kvaddades totalt. Föraren och hans hund klarade sig oskadda och var båda chockade när Martin kom fram.

Martin gjorde en klar insats idag och agerad precis som man ska. Ikväll kramas vi lite extra!

Var rädda om varandra!

2 kommentarer på “Familjeaktivitet i snön!

  1. Mysigt det ser ut!! Måste fråga – vart har ni köpt era koppel? Vad är det för material? Dom ser så rejäla och bra ut 🙂

    • Hej. Det är ett företag som heter sportingdogs som syr på beställning. Jag är inte säker på om de är aktiva längre, men fanns tidigare på http://www.sportingdogs.se Kopplena är riktigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: