Hundens betydelse för människan!

naturea_logo

Att hunden betyder mycket för människan är idag inget nytt. Hundägare kommer ut i friska luften och får automatiskt en fysisk aktivitet. Där är alltid någon som möter dig med glädje i dörren när du komer hem, du är aldig ensam och är du ledsen så kommer din hund och tröstar dig. Våra fantastiska fyrbenta, människans bästa vän.

Imorse var det ett intressant inslag på tv 4 Nyhetsmorgon:

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/sambandet-mellan-hund-och-h%C3%A4lsa-v%C3%A4xer-sig-allt-starkare-3948297

Jag ser dessa lugnande effekter hos vårdtagare när vi är ute och arbetar inom älsdreomsorgen tillsammans med Hicko, social tjänstehund. När ångest och oro minskar av en hand på hundens päls, motivationen ökar till fysisk aktivitet med hundens närvaro, isolering bryts av hundens som motiverar att ta sig utanför sin ägenhet samt känslan av tvåsamhet som uppstår i mötet med hunden. Detta var bara några effekter som uppstår i vårt arbete med hunden som en resurs.

IMG_1156

Vi är ju också hundägare och känner av denna fina, lugnande och peppande känsla som hundarna förmedlar. Jag har arbetat en del hemmifrån under denna veckan och har hundarna runt mig hela tiden eller så ser jag dom i trädgården genom köksfönstret. Det ger ett otroligt lugn. Den bästa arbetsplatsen när jag behöver lugn och ro och fullt fokus på mitt uppdrag. Vad vore vi utan våra fyrbenta?

leva med stora hundar

Dessutom får jag ofta sällskap av Lurvan när jag sitter vid datorn. Det är så mysigt när hon går och stångas med huvudet och sedan lägger hon sig rak lång över köksbordet.  Mindre bra är det när hon när tangenten entertainers trycks ner lite för tidigt och ett meddelande åkte iväg.

DSC_4446

Tack till våra sponsorer Evidensia Djursjukhus i Malmö för stöttning av en sund, frisk och fysisk hållbar social tjänstehund samt RigtigHundemad som ser till att tjänstehundarna hålls i god kondition med ett superbra hundfoder från Naturea!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: