Samspel med andra djurarter!

naturea_logo

Herdehundarna fungerar generellt sätt bra tillsammans med andra djurarter, dock inte alla. Ivanka är en av dom som har svårt att ta till sig och acceptera andra djur i familjen. Dessutom tar det längre tid för henne att acceptera om det kommer en ny hund i flocken. Är Lurvan inne så tycker Ivanka att det är ok men kommer hon gåendes på gården gör Ivanka allt för att skrämma bort henne. Vostok tycker att Lurvan är lite söt och går gärna fram och hälsar men bryr sig inte nämnvärt.

Hicko är den hunden som fungerar bäst med andra djurarter. Lurvan har han accepterat från början. Piansa tycker att Lurvan är rolig och hon vill gärna leka med henne. Nu när Piansa har vuxit till sig och är lugnare, kommer Lurvan ofta fram till Piansa och stryker sig mot henne.

När vi är uppe på lantbruksskolan och tittar på djuren så beter sig hundarna olika. Hicko är helt neutral och befinner sig i situationen, han kan mycket väl gå fram och hälsa på korna eller gätterna men inte nödvändigtvis. Vostok tycker grisarna är roliga och vill gärna fram och hälsa. Ivanka vill också fram till grisarna och säga hej, getterna bryr hon sig inte så mycket om,  dock håller vi oss på avstånd från fågelburarna då Ivanka inte rikgtigt kommer överens med dessa tvåbenta djur.

DSC_2452

Piansa tycker att det är så roligt med andra djur men hon vill ju gärna leka med dom, speciellt med getterna. Kalvarna går hon gärna fram till men är lite mer försiktig.

DSC_2519

”Sträcker du ut din tunga så sträcker jag ut min :)”

DSC_2544

Piansa hade trivs med ett gäng andra djur här på gården. När vi ser hur hennes intresse är så lockar det ännu mer att skaffa några getter, även Hicko hade trivts i den miljön. Tanken på att hundarna skulle kunna gå med getterna på dagarna och faktiskt utföra ett riktigt herdehundsuppdrag skulle vara helt underbart. Vi tror att det skulle fungera med Vostok dock lite osäkert med Ivanka.

DSC_2528

Martin har haft ett intresse för djur sedan barnsben, även om hundarna står i prioritet så skulle han kunna ha ett helt zoo här hemma.

DSC_2549

Vi planerar att vi ska åka och hälsa på någon som har getter och möta dom i den miljö som vi vill ha dom. Emil och Hicko får såklart också följa med!

evidensia_djur_malmo-il-1

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: